Duster 4×4

Papa Francisc a primit cadou un Duster 4×4

Social

Papa Francisc a primit miercuri un Duster 4×4, modificat special pentru nevoile de mobilitate ale suveranului pontif, arată compania Renault care a oferit și detalii legate de automobilul dăruit în cadrul întrevederii de la Vatican.

„Constructorul de automobile Groupe Renault i-a donat Sanctității Sale Papa Francisc un Duster 4×4, special proiectat pentru a răspunde exigențelor Sale de mobilitate. Vehiculul i-a fost livrat miercuri Sfântului Părinte de către Christophe Dridi, director general Groupe Renault România și președinte director general Automobile Dacia SA, și de către Xavier Martinet, director general Groupe Renault Italia, cu ocazia unei vizite la reședința Papei de la Vatican”, a anunţat constructorul francez.

„Papamobilul” are culoarea albă la exterior și bej, în interior. Modelul, bazat peDacia Duster, are 4,34 metri lungime și 1,80 metri lățime.

„Vehiculul a fost transformat de către Departamentul Prototipuri și echipa Adaptări Speciale de la Dacia, în colaborare cu carosierul Romturingia. Versiunea adaptată are 5 locuri, iar bancheta din spate este foarte confortabilă.

Vehiculul integrează soluții specifice și accesorii concepute pentru utilizările care i se vor da de către Vatican: pavilion cu deschidere amplă, suprastructură vitrată amovibilă, gardă la sol cu 30 mm mai joasă față de cea a modelului standard pentru facilitarea accesului la bord și elemente de susținere atât la interior, cât și la exterior”, a mai informat constructorul de la Mioveni.

Mașina a fost considerată ”partener de încredere Papei Francisc în timpul vizitei în România”, arată reprezentanții companiei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *