Papa Francisc mesaj

Papa Francisc – îl va primi în audiență pe Vladimir Putin

Social

Papa Francisc îl va primi pe 4 iulie la Vatican pe preşedintele rus Vladimir Putin, a anunţat joi Sfântul Scaun.

“Pot confirma că Sfântul Părinte îl va primi în audienţă la Vatican pe preşedintele Federaţiei Ruse, Vladimir Putin, pe 4 iulie viitor”, a declarat purtătorul de cuvânt interimar al Vaticanului, Alessandro Gisotti.

Aceasta va fi cea de-a doua întâlnire între Papa Francisc şi preşedintele Putin.

Prima întâlnire dintre Papa Francisc și Vladimir Putin a avut loc în iunie 2015, în contextul conflictului din estul Ucrainei. Atunci liderul de la Vatican l-a rugat pe omologul său de la Kremlin “să facă un efort important şi sincer pentru a realiza pacea” în Ucraina. Întrevederea care a avut loc cu sprijinul interpreților a durat 50 de minute. A fost însă ultima intervenție a Papei pe acest subiect, după ce Vaticanul a ales să aibă o atitudine prudentă în această criză, spre dezamăgirea catolicilor ucraineni.

Cu acea ocazie, Papa l-a îndemnat pe liderul de la Kremlin “să facă un efort important şi sincer pentru a realiza pacea” în Ucraina.

Apropierea dintre Vatican și Moscova a fost semnalată și de întâlnirea istorică pe care Francisc a avut-o cu Patriarhul Kiril în Cuba, în februarie 2016. Atunci, cei doi au semnat o declarație comună în care s-a afirmat o alianţei între ortodocşi şi catolici în faţa islamismului din Orientul Mijlociu. “Vor exista multe interpretări (…).

Nu este o declaraţie politică, nu este o declaraţie sociologică, este o declaraţie pastorală”, a dat atunci asigurări Papa Francisc, la mai puțin de o oră după ce a semnat documentul alături de liderul bisericii ruse.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *