klaus iohannis

Președintele Klaus Iohannis a semnat decretele de numire a noilor miniștri

Politica

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, vineri, 7 iunie, decretele de numire a Anei Birchall în funcţia de ministru al Justiţiei, a Roxanei Mînzatu ca ministru al Fondurilor Europene şi a Nataliei Intotero ca ministru pentru Români de pretutindeni, informează Administraţia Prezidenţială.

Aceste numiri vin ca urmare a demisiilor înregistrate înainte de alegerile europarlamentare în cazul Nataliei Intotero și Rovanei Plumb, dar și a lui Tudorel Toader, în urma pierderii sprijinului politic din partea PSD. În prima fază șeful statului a respins propunerile făcute de PSD: Eugen Nicolicea la Justiție, Oana Florea la Fonduri Europene și Tit Brăiloiu la Românii de pretutindeni.

Potrivit sursei citate, şeful statului a semnat şi decretul de revocare a Anei Birchall din funcţia de viceprim-ministru pentru implementarea parteneriatelor strategice ale României. Președintele a respins propunerea ca Titus Corlăţean să preia acest portofoliu.

Pe 29 mai, premierul Viorica Dăncilă a transmis preşedintelui Klaus Iohannis propunerile de numire a noilor miniştri: Justiţie – Ana Birchall, Fonduri Europene – Roxana Mînzatu şi de la Ministerul pentru Românii de Pretutindeni – Natalia Intotero, dar şi pentru funcţia de vicepremier pentru implementarea parteneriatelor strategice – Titus Corlăţean.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, pe 30 mai, că va respinge propunerea de numire a lui Titus Corlăţean ca membru al Guvernului.
„Titus Corlăţean nu va fi ministru la nimic”, a spus Iohannis la acea dată, precizând că îl consideră pe acesta „artizanul dezastrului de la alegerile din 2014”.

Decretele semnate de Președintele României, Klaus Iohannis:
• Decret pentru revocarea doamnei Ana Birchall din funcția de viceprim-ministru pentru implementarea parteneriatelor strategice ale României;
• Decret pentru numirea în funcția de membru al Guvernului a doamnei Ana Birchall, ministrul justiției;
• Decret pentru numirea în funcția de membru al Guvernului a doamnei Roxana Mînzatu, ministrul fondurilor europene;
• Decret pentru numirea în funcția de membru al Guvernului a doamnei Natalia-Elena Intotero, ministrul pentru românii de pretutindeni.
Propunerea Titus Corlățean a fost refuzată însă de Klaus Iohannis.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *