parlament

Parlamentul  României a adoptat o Declaraţie privind atacurile teroriste împotriva Statului Israel

Politica

Camera Deputaţilor şi Senatul s-au reunit, miercuri, pentru adoptarea unei Declaraţii privind atacurile teroriste îndreptate împotriva Statului Israel şi a populaţiei civile. Şedinţa a fost condusă de preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă.

Documentul a fost adoptat cu 284 de voturi pentru, iar trei parlamentari nu au votat. Deputații și senatorii din Parlamentul României au fost șocați să vadă atacurile teroriste barbare îndreptate împotriva Statului Israel și violența dezlănțuită de organizația teroristă Hamas asupra populației civile, se arată în debutul declarației Parlamentului României.

Deputatul minorităților naționale, reprezentantul comunității evreiești, Silviu Vexler, a prezentat în fața Parlamentului documentul.
„Parlamentul României condamnă cu fermitate atacurile organizației teroriste Hamas împotriva Statului Israel, crimele și violența dezlănțuite împotriva populației civile, infiltrările teroriste și luarea de ostatici; exprimă solidaritate deplină cu Statul Israel; subliniază dreptul suveran al Statului Israel autoapărare pentru eliminarea pericolului terorist; subliniază dreptul suveran al Statului Israel pentru luarea tuturor măsurilor necesare în vederea protejării populației civile; exprimă regretul profund pentru victimele acestor atacuri; transmite condoleanțe familiilor îndoliate și urări de însănătoșire persoanelor rănite; reafirmă hotărârea membrilor săi pentru susținerea, în continuare, în plan legislativ și instituțional, a acțiunilor de combatere a oricăror forme și manifestări de terorism; solicită instituțiilor internaționale să ia toate măsurile necesare pentru returnarea în siguranță a ostaticilor răpiți de pe teritoriul Statului Israel și pentru condamnarea oricăror atacuri teroriste; solicită autorităților publice să asigure toate măsurile necesare pentru protejarea comunităților evreiști din România și prevenirea oricăror incidente pe teritoriul țării noastre; reafirmă importanța deosebită a parteneriatului dintre România și Statul Israel, inclusiv în contextul împlinirii a 75 de ani de relații diplomatice neîntrerupte”, a anunțat Silviu Vexler.

Preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă, a afirmat, miercuri, că declaraţia adoptată de Parlament de condamnare a atacurilor teroriste îndreptate împotriva Statului Israel şi a populaţiei civile reprezintă un apel către societatea românească de a strânge rândurile în jurul valorilor democratice, menţionând că forţele care recurg la violenţă şi ură „trebuie izolate şi condamnate”.

„Această declaraţie este şi un apel către societatea românească de a strânge rândurile şi a se uni în jurul valorilor democratice care ne leagă. Ura şi violenţa nu au ce căuta printre noi, iar forţele care recurg la acest arsenal trebuie izolate şi condamnate”, a spus Nicolae Ciucă.

Declarația integrală poate fi consultată pe: https://www.cdep.ro/pdfs/oz/declaratie_20231011.pdf

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *