Partidul REPER protestează în faţa sediilor PSD şi PNL împotriva comasării alegerilor

Politica

Partidul REPER a lansat o invitaţie deschisă la protestul STOP Comasării Alegerilor ce va avea loc miercuri, 7 februarie 2024, la ora 15:45, în faţa sediului PSD (Şoseaua Kiseleff, nr. 10, sector 1, Bucureşti), iar apoi la sediul PNL (Al. Modrogan, nr. 1, sector 1, Bucureşti).

REPER se împotriveşte comasării alegerilor locale, parlamentare şi prezidenţiale din 2024, decizie pe care PNL şi PSD o iau cu scopul de a-şi crea un avantaj faţă de contracandidaţi, deşi aproape 50% dintre români nu doresc alegeri comasate, potrivit unui sondaj INSCOP.

Considerăm această hotărâre ca fiind una total nedemocratică şi plănuită de către Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă întocmai pentru a influenţa puternic dinamica electorală.
Alegerile europene din acest an sunt determinante pentru răspunsul comun adecvat la provocarea războiului de lângă noi. Modul în care aceasta coaliţie exercită puterea arbitrar şi clientelar, mai ales în astfel de momente, este împotriva interesului naţional şi prevesteşte, dacă aceasta coaliţie continuă, o îndepărtare accelerată de valorile şi realităţile europene.

Eurodeputatul REPER Dragoş Pîslaru a sesizat Comisia Europeană şi Comisia de la Veneţia cu privire la legitimitatea comasării alegerilor europarlamentare cu cele locale în România. Sesizarea fost semnată şi de către eurodeputaţii REPER Ramona Strugariu, Dacian Cioloş, Dragoş Tudorache şi Alin Mituţa.
Comunicat de presă – Partidul REPER

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *