Emisiune filatelică tradiţională – „Zodiacul chinezesc. Anul Dragonului de lemn”

Social

Pentru colecţionarii de mărci poştale şi pentru amatorii de previziuni ale destinelor personale, Romfilatelia introduce în circulaţie joi, 8 februarie a.c., o emisiune filatelică tradiţională, „Zodiacul chinezesc. Anul Dragonului de lemn”, compusă dintr-un timbru cu valoarea de 25 lei şi un plic „prima zi”.

Vedeta mitologică, întruchipată anul acesta de Dragon, este ilustrată inventiv pe timbru într-o atitudine plină de optimism şi energie, desenul corpului reunind cifrele anului 2024, armonios, într-un tot unitar.
Zodiacul chinezesc corespunde unei perioade de aproximativ un an. Zodiile încep cu Anul Nou chinezesc, în a doua Lună Nouă după solstiţiul de iarnă, de aceea nu este sărbătorită mereu la aceeaşi dată. Este divizat în 12 secţiuni, dar fiecare dintre acestea aparţine unui animal: tigru, iepure, dragon, şarpe, cal, capră, maimuţă, cocoş, câine, porc, şobolan, bou. Un ciclu al Zodiacului chinezesc durează 60 de ani. În acest timp, toate zodiile trec, pe rând, prin fiecare dintre următoarele cinci elemente: metal, apă, lemn, foc şi pământ.

Anul Nou chinezesc 2024 începe la 10 februarie 2024 şi se încheie la 28 ianuarie 2025. Este Anul Dragonului de lemn.
Conform prezicerilor, Anul 2024 va fi caracterizat de aspecte practice şi bogăţie materială.
Dragonul este perceput în tradiţia chinezească, drept simbol al puterii imperiale şi al principiului masculin, Yang, asociat cu stabilitatea şi fiabilitatea.

Copiii născuţi în anul 2024 se vor remarca printr-o personalitate puternică şi independentă. Încrezători şi curajoşi, vor fi evidenţiaţi pentru curiozitatea lor, abilitatea de a aplana stări conflictuale şi lipsa de teamă în faţa concurenţei.

Potrivit astrologilor, Anul 2024 va oferi fiecăruia şansa de a-şi simţi propria forţă şi de a participa la evenimente de amploare, într-o lume regăsită într-un mediu de progres vizibil în toate domeniile vieţii la care adăugăm o îndeplinită speranţă de pace şi concordie.
Biroul Relaţii Publice – Romfilatelia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *