Pas important pentru construirea arenei multifuncționale Dinamo

Sport

Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a lansat în transparență decizională proiectul de hotărâre pentru aprobarea indicatorilor tehnico-economici aferenți construirii arenei multifuncţionale Dinamo din Şoseaua cel Mare.

Potrivit site-ului instituției, proiectul va fi realizat prin Compania Naţională de Investiţii „C.N.I.” – S.A., în cadrul Programului naţional de construcţii de interes public sau social.
Conform notei de fundamentare, valoarea totală a investiţiei, inclusiv TVA, este de 854.573.000 lei
Stadionul va avea o suprafață desfășurată de 66.716 mp, va fi unul de tip arena, cu o capacitate de 25.000 de locuri și va beneficia de 309 locuri de parcare.

Obiectivul de investiţii va dispune, pe lângă stadion, de spaţii complementare pentru sport: sală box cu trei ringuri, sală haltere, sală judo şi lupte, cu un tatami judo şi două suprafeţe pentru lupte, sală gimnastică, fitness, sală scrimă – corp central; spaţii utilizate pentru amenajarea vestiarelor şi a altor spaţii conexe pentru personal – corp perimetral; spaţii pentru patru vestiare pentru zona de handbal/tenis şi pentru două vestiare pentru zona atletism; spaţii cantonament – amplasat în corpul perimetral; cantină şi amfiteatru.

De asemenea, va fi amenajat și un spaţiul expoziţional care urmează să găzduiască evenimente culturale, expoziţii temporare, precum şi o expoziţie permanentă ce va expune trofeele clubului.
Stadionul va fi dimensionat conform cerinţelor aplicabile prin regulamentul de acreditare UEFA pentru nivelul 4, îndeplinind inclusiv cerinţele superioare acestui standard.

Finanţarea obiectivului de investiţii se face de la bugetul de stat, prin bugetul MDLPA şi prin bugetul Ministerului Afacerilor Interne, alocat pentru Clubul Sportiv Dinamo Bucureşti, în limita sumelor aprobate anual cu această destinaţie, precum şi din alte surse de finanţare legal constituite, conform programelor de investiţii publice aprobate potrivit legii, se arată în proiectul de act normativ.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *