Clădire interbelică emblematică din zona protejată a Capitalei intră în reabilitare

Social

O clădire cu regim de înălțime P+5, încadrată în clasă de risc seismic I, construită în 1928 și situată în inima Capitalei, pe strada Dianei, zona Pieței C.A. Rosetti intră în consolidare anul acesta.

Anunțul vine din partea Primarului Nicușor Dan, care precizeză pe contul său de socializare faptul că, având în vedere funcțiunea de locuințe colective a imobilului, odată cu emiterea autorizaţiei de construire, urmează atribuirea lucrărilor şi relocarea proprietarilor.

Imobilul este cuprins atât în Zona Construită Protejată nr. 18 Vasile Lascăr, cât și în Zona Construită Protejată nr. 5 Carol.

După finalizarea lucrărilor de consolidare se vor reface faţada, mansarda, finisajele interioare, se vor termoizola pereţii exteriori etc. Cromatica şi texturile de pe faţade vor fi conform cu cele originale, astfel încât la finalizarea lucrărilor faţadele vor avea aspectul arhitecturii care a existat la vremea la care a fost construită clădirea” a mai scris Nicuşor Dan pe Facebook.

Lucrările sunt finanţate prin PNRR, valoarea fiind de 7,9 milioane de lei cu TVA, iar, conform contractului de finanţare, perioada de implementare a proiectului este de 36 de luni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *