Peste 1,2 milioane de contracte de muncă sunt suspendate sau încetate

Social

Numărul contractelor de muncă suspendate sau încetate de la începutul stării de urgenţă a depășit, luni, 1,2 milioane. Cel mai afectat sector este industria prelucătoare, urmat de comerț și turism.

Potrivit Ministerului Muncii și Protecției Sociale sunt 915.237 contracte de muncă suspendate (șomaj tehnic), din care 306.689 în industria prelucătoare, 166.360 în comerțul cu ridicata și cu amănuntul / repararea autovehiculelor și motocicletelor, respectiv 112.166 în hoteluri și restaurante.

În ce privește contractele individuale de muncă încetate, numărul acestora a ajuns la 313.930, din care 57.090 în comerțul cu ridicata și amănutul / repararea autovehiculelor și motocicletelor, 55.147în industria prelucrătoare și 44.137 în construcții.

“Reamintim că Guvernul României a decis să sprijine salariații angajatorilor aflați în șomaj tehnic prin acoperirea integrală a fondurilor aferente, informează Ministerul Muncii și Protecției Sociale, într-un comunicat de presă.

Astfel, angajatorii care au salariați prin Contracte Individuale de Muncă (CIM) și pe care i-au înregistrat în REVISAL ca intrând în șomaj tehnic, se vor adresa Agențiilor județene pentru ocuparea forței de muncă din județul în care angajatorul are sediul social.

Celelalte persoane, care au alte forme de angajare (PFA, drepturi de autor etc.), se vor adresa Agențiilor județene pentru plăți și inspecție socială din județul în care au înregistrat activitatea.

Întreaga comunicare între solicitanți și instituțiile vizate, respectiv solicitările și depunerea documentelor, se face prin poșta electronica”, se arată în comunicat.

Mai multe informații sunt disponibile în paginile de internet ale Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă/Agenției Naționale pentru Plăți și Inspecție Socială.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *