Peste 700.000 de elevi rămân fără bursă de merit după o decizie a Ministerului Educaţiei

Social

Ministerului Educației a emis un ordin prin care a fost modificată media pentru acordarea burselor de merit, de la 8.50 la 9.50. Mai multe Asociații de elevi din țară se arată nemulțumite de decizia ministerului și spun că vor ataca în instanță actul normativ.

Potrivit acestora, aproximativ 730.000 de elevi din țară nu vor mai beneficia de bursele de merit. Asociația Elevilor din Constanța (AEC), Asociația Elevilor din Bacău (AEBc), Asociația Vâlceană a Elevilor (AVE), Asociația Elevilor din București și Ilfov(AEBI) și Asociația Elevilor din Maramureș (AEM) și Asociația Elevilor din Timiș (AETm) cer revocarea din funcție a lui Sorin Cîmpeanu, din cauza acestui ordin.

Ordinul Ministerului Educației pentru aprobarea criteriilor generale de acordare a burselor elevilor a fost publicat marți în Monitorul Oficial. Actul normativ modifică criteriile de acordare a bursei de merit, media necesară pentru a beneficia de bursa de merit fiind 9.50, în loc de 8.50, cum era anterior.

„Este tăiat numărul beneficiarilor de burse de merit, fiind afectați sute de mii de elevi din țară. Astfel, 730 000 de elevi din România rămân fără burse. Dacă ar fi să rostim numele fiecărui elev condamnat de către Ministrul Sorin Cîmpeanu, ne-ar lua peste 8 zile, iar asta citind un nume pe secundă, fără a lua vreo pauză. Probabil, în următorii 4 ani, 730 000 de tineri vor părăsi România, dezamăgiți de eșecurile sistemului”, susțin reprezentanții elevilor.

Ei reclamă că ordinul a fost publicat „peste noapte, din pix, fără a fi publicat vreun proiect pe site-ul Ministerului”. Reprezentanții Asociațiilor de Elevi spun că vor ataca în instanță ordinul, pentru a se asigura că niciun elev nu va fi prejudiciat în urma unor „ordine date peste noapte în mod ilegal”, se arată într-un comunicat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *