PNL

PNL a depus moțiunea de cenzură

Politica

PNL a depus la Parlament, marți la ora 18.00, moțiunea de cenzură, numită „Ca să reconstruim România, Guvernul Dăncilă trebuie demis de urgenţă!”,pentru care a strâns 237 de semnături de la toate partidele, inclusiv PSD. Pentru ca moţiunea de cenzură să fie adoptată de Parlament sunt necesare 233 de voturi.

„Pentru toată aroganța, incompetența, tot răul cu care a obișnuit România, un vot pentru demiterea acestui guvern antinațional e o necesitate pentru orice parlamentar bine intenționalt. Știm că se exercită presiuni uriașe față de semnatarii moțiunii și că Guvernul în frunte cu Dăncilă au scos la bătaie toate resursele pentru a bloca moțiunea. În plus, perpetuează același comportament marca Dragnea.

Deși am depus moțiunea la 18.00, intenționează, noaptea ca hoții, să impună citirea moțiunii în această noapte și, dacă se poate, votul să fie dat într-o zi nelucrătoare. E același comportament care crează șicane, nu dezbatere politică. Această guvernare care a creat haos, imoralitate și lipsă de încredere în România trebuie să plece.

Suntem pregătiți pentru orice șicană a PSD. În tot acest demers am pus răul înainte. Suntem conștienți că și dacă Dragnea e la răcoare și președinte PSD e Dăncilă, abordarea lor e aceeași, aceea de a diminua rolul democratic al Parlamentului și al Opoziției”, a declarat Raluca Turcan.

Premierul Viorica Dăncilă a afirmat că moţiunea de cenzură nu va trece, întrucât reprezentanţii Opoziţiei nu au „cea mai mică idee despre ce vor face a doua zi”.

„Moţiunea de cenzură cu care ne ameninţă Opoziţia nu va trece nici de această dată. Au mai încercat acest lucru, nu demult, şi au eşuat lamentabil. Au mai ratat o dată această tentativă când au venit în Parlament fără o viziune, fără program de guvernare şi fără o echipă guvernamentală. Şi tot aşa vin şi acum, fără alternativă şi fără cea mai mică idee despre ce vor face a doua zi”, spunea recent Viorica Dăncilă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *