Polonia a depus o plângere la UE împotriva importurilor ilegale de deşeuri din Germania

Externe

Polonia a formulat o plângere la Comisia Europeană împotriva Berlinului, pe care îl acuză că nu reuşeşte să împiedice transportul ilegal al deşeurilor din Germania în Polonia şi stocarea lor pe teritoriul Poloniei, a declarat miercuri ministrul polonez al Mediului, Anna Moskwa, transmite Reuters.

Aproximativ 35 de tone de deşeuri, care au fost transportate în mod ilegal în Polonia de către o serie de companii germane şi depozitate la şapte locaţii, nu au fost ridicate în pofida mai multor solicitări oficiale în acest sens, a spus Anna Moskwa, fără a preciza care sunt aceste locaţii şi nici când au fost depozitate deşeurile.

Autorităţile de la Varşovia au solicitat „în repetate rânduri” Guvernului federal german şi autorităţilor regionale să rezolve această problemă, fără a obţine un răspuns, le-a spus Anna Moskwa jurnaliştilor, adăugând că dacă plângerea depusă la Bruxelles nu va avea rezultate, Polonia va acţiona Germania la Curtea de Justiţie a UE.
Săptămâna aceasta, Partidul Lege şi Justiţie, la putere în Polonia, a intrat într-o dispută cu partidele de opoziţie pe tema responsabilităţii pentru deşeurile periculoase, după ce sâmbătă a izbucnit un incendiu la un depozit de deşeuri chimice amplasat în apropiere de oraşul Zielona Gora, vestul Poloniei.

Polonia şi-a înăsprit legislaţia cu privire la importurile şi dumpingul de deşeuri ilegale în 2018, iar anul trecut a început să aplice etichete electronice pentru tranzitul şi importul de deşeuri. Autorităţile poloneze au descoperit 42 de transporturi ilegale de deşeuri anul trecut.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *