Poșta Română

Poșta Română permite accesul în oficiile poștale – fără a solicita Certificatul verde

Social

Poșta Română a anunțat luni, 25 octombrie 2021, că toți clienții săi care au probleme de rezolvat la oficiile poștale pot intra în incinta subunităților poștale fără a prezenta certificatul verde care atestă vaccinarea, testarea ori trecerea prin boală.

Pensionarii și părinții pot să ridice pensiile și alocațiile ca și până acum, spune Poșta, care subliniază că „prin natura activității sale de furnizor de servicii poștale universale” este exceptată de la aplicarea noilor restricții adoptate de Guvern privind accesul în institițiile și companiile publice.

„Toți clienții Poștei Române, care au probleme de rezolvat la oficiile poștale, pot intra în incinta subunităților noastre fără a prezenta certificatul verde. Pensionarii și părinții pot să ridice pensiile și alocațiile așa cum au făcut-o și până acum!

Așadar, la intrarea în oficii, nu solicităm prezentarea Certificatului verde, prin care să faceți dovada vaccinării, testării sau vindecării de infecția cu virusul SARS-CoV-2, dar, pentru siguranța noastră, a tuturor, vă rugăm:

-Să purtați în mod corect masca de protecție, care trebuie să acopere gura și nasul;
-Să vă dezinfectați mâinile, atât la intrare, cât și la ieșire, folosind dezinfectantul pus la dispoziția dumneavoastră în incinta subunității poștale;

-Să respectați regula de o persoană în incinta oficiului;
-Să respectați distanțarea socială, de cel puțin 2 m între persoane, atunci când așteptați la intrare.

Prin natura activității sale de furnizor de servicii poștale universale, Poșta Română este exceptată, în conformitate cu art.12, alin. (8) din Anexa la HG 1130/2021 de la prevederile Hotărârii pentru modificarea anexelor nr. 2 și 3 la Hotărârea Guvernului nr. 1.090/2021 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 10 octombrie 2021, precum și stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.”, se arată în comunicatul Poștei Române.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *