premier

Premieru Viorica Dăncilă chemată în Parlament pe tema „Ordonanței lăcomiei”

Social

Liderul deputaților PNL, Raluca Turcan, a anunțat marți că liberalii au depus la Biroul Permanent al Camerei Deputaților o solicitare ca premierul Viorica Dăncilă să fie chemată în Parlament, la începutul lunii martie, pe tema „Ordonanței lăcomiei”, care „bagă România în faliment”. Ea a spus că cea mai simplă soluție ar fi ca Guvernul să dea o Ordonanță de Urgență care să anuleze OUG 114.

Viorica Dăncilă este chemată în Parlament la „Ora Guvernului”, în săptămâna 4-8 martie, tema fiind „Opriți Ordonanța Lăcomiei, Ordonanța care bagă România în faliment”.

„În conformitate cu prevederile art. 206 din Regulamentul Camerei Deputaţilor, care prevede organizarea, „de regulă în prima zi de luni a fiecărei luni calendaristice”, a „Orei prim-ministrului”, Grupul parlamentar al PNL solicită ca în săptămâna 4-8 martie a.c. aă o invitaaţi pe doamna Viorica Vasilica Dăncilă, prim-ministrul Guvernului României. Propunem pentru dezbaterea respectivă tema cu următorul titlu: „Opriţi Ordonanţa Lăcomiei, Oedinanţa care bagă România în Faliment”, se arată în solicitarea transmisă de liberali conducerii Camerei Deputaţilor.

Liderul grupului PNL din Camera Deputaţilor, Raluca Turcan, a declarat, marţi, la Parlament, că PNL „declară război împotriva Ordonanţei lăcomiei Guvernului PSD-ALDE şi o cheamă pe Viorica Dăncilă la Ora Premierului în Parlament pentru a-i cere oprirea OUG nr. 114”.

„Ordonanţa lăcomiei Guvernului PSD-ALDE bagă economia României în faliment şi toţi românii vor plăti scump prostiile acestei guvernări de analfabeţi economici. Efectele OUG 114/2018 sunt evidente: fiecare cetăţean român va fi obligat să plătească taxe şi impozite mai mari, la nivelul plafonului maxim; fiecare cetăţean român sau companie va plăti mai scump energia electrică, gazul şi energia termică, fiecare cetăţean român va plăti un abonament mai scump la internet, TV şi telefonie, fiecare cetăţean român va plăti rate mai mari pentru împrumuturile bancare şi vor fi înăsprite condiţiile de creditare. Prin OUG 114 se va desfiinţa Pilonul 2 de pensii.

Visul PSD-ALDE de a naţionaliza Pilonul 2 de pensii va fi pus în practică pentru că nicio firmă privată care administrează astăzi banii din Pilonul 2 de pensii nu va mai rămâne pe piaţă. Nu în ultimul rând, prin OUG 114, nu vor mai beneficia de creşterile de venituri la care au dreptul deţinuţii politici, persoanele persecutate în perioada comunistă, urmaşii celor care au murit la Revoluţie şi de răniţii din Revoluţie”, susţine Raluca Turcan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *