karl lagerfeld

Cine a fost Karl Lagerfeld

Actualitate Lifestyle

Karl Lagerfeld s-a stins din viață, marți, 19 februarie, la vârsta de 85 de ani, într-un spital din Neuilly-sur-Seine, în Paris. Designerul care a fost director creativ pentru casa de modă Chanel fusese internat de urgență luni noaptea, potrivit BBC.

Fiind bolnav de ceva timp, în ianuarie, Lagerfeld, supranumit „Kaiser” al modei, nu a apărut să-și primească aplauzele, la prezentarea colecției haute couture Chanel de la Paris.

Director creativ la caselor de modă Fendi și Chanel (din 1983) a fost croitor, stilist și fotograf. A fost singurul copil al lui Christian și Elisabeth Lagerfeld. Familia tatălui său deținea o bancă suedeză de investiții care a făcut o avere, prin introducerea laptelui condensat în Germania. Mama, era de origine germană și a fost directorul executiv al designerilor de la Chanel. Câțiva ani a fost și director creativ la Fendi.

Născut la 10 septembrie 1933 în, Germania, Lagerfeld a devenit un nume emblematic în lumea modei. Lagerfeld a emigrat la Paris când era adolescent și a devenit asistentul designerului Pierre Balmain, înainte de a lucra la Fendi și Chloe. A ajuns la conducerea departamentului de creaţie al casei de modă Chanel, încă din anul 1983, a fost director de creaţie al casei Fendi din 1965 şi a colaborat ocazional cu brandurile de modă Chloe (1963 – 1978, 1992 – 1997), Jean Patou (1958 – 1963), H&M (2004), Hogan (2011) şi Macy’s (2011).

Lagerfeld a reușit, în lunga sa carieră, să facă din numele său un brand independent, care a colaborat cu diferite case de modă, nu numai Fendi și Chanel, ci și Chloé.

Deși a avut propria sa etichetă și, în ciuda succesului, nu a disprețuit colaborări cu firme cu costuri reduse: pentru H & M a semnat în 2001 o ediție de colecție limitată vândută în două zile. Din 2010 a semnat colecțiile Hogan pentru patru anotimpuri, pentru care a re-gândit modelele clasice ale brandului, adidașii și balerinii.

În 2006, a lansat o colecție casual pentru bărbați și femei, K Karl Lagerfeld, care includea tricouri și blugi . A îmbrăcat staruri precum Madonna și Kylie Minogue și, a lucrat cu cele mai frumoase modele. Claudia Schiffer era preferata lui, iar Kaia Gerber, ultima muză.

Lagerfeld s-a remarcat prin look-ul său original afișat în a doua parte a vieții sale, purtând mai mereu costume negre, ochelari de soare închiși la culoare și părul prins într-o coadă. ”Arăt ca și cum aș fi propria mea caricatură. Și îmi place”, obișnuia el să spună. Despre sine îi plăcea să spună că este “nemuritor”.

Karl Lagerfeld nu a fost căsătorit și nici nu a avut copii. Nu se știe ce se va întâmpla cu averea lui.

Tagged

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *