Premierul irlandez critică dur acțiunile Israelului în Gaza caracterizându-le ca „ceva care se apropie de o răzbunare”

Externe

Prim-ministrul irlandez, Leo Varadkar, a criticat dur acțiunile Israelului în Gaza, caracterizându-le ca „ceva care se apropie de o răzbunare”, aceatsa fiind una dintre cele mai puternice critici la adresa Israelului lansate de un lider al unui stat membru al Uniunii Europene, relatează vineri Reuters.

Ministerul Sănătăţii al Hamas a anunţat că cel puţin 9.061 de persoane au fost ucise în Fâşia Gaza de când Israelul a lansat atacul asupra enclavei cu 2,3 milioane de locuitori ca represalii la atacurile sângeroase ale militanţilor Hamas în sudul Israelului.

„Cred cu tărie că… Israelul are dreptul să se apere, are dreptul să meargă după Hamas, ca ei (membrii Hamas) să nu mai poată face asta din nou”, le-a declarat Varadkar jurnaliştilor în timpul unei vizite în Coreea de Sud, conform declaraţiilor difuzate de radioul public RTE.

„Ceea ce văd în curs de desfăşurare în acest moment nu este doar autoapărare. Arată, seamănă cu ceva mai apropiat de o răzbunare”, a mai spus Varadkar. „Nu acolo ar trebui să fim”, a afirmat şeful guvernului irlandez.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *