Premierul Nicolae Ciucă – discuție telefonică cu premierul Greciei, Kyriakos Mitsotakis

Politica

Prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă a avut, miercuri, la ora 10.00, o discuție telefonică cu premierul Republicii Elene, Kyriakos Mitsotakis. Premierul elen a adresat urările de sezon și l-a felicitat pe prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă pentru preluarea mandatului în fruntea Guvernului. De asemenea oficialul elen a salutat stabilitatea instalată la București prin noul guvern de Mare Coaliție.

Potrivit unui comunicat de presă, discuția telefonică dintre cei doi prim-miniștri a vizat agenda bilaterală și interesul de a extinde relațiile la nivelul schimburilor economice, energiei și a turismului. De asemenea, au fost evocate cele mai recente vizite reciproce la nivel înalt, ambele părți insistând pe nevoia de a fi reluat dialogul pe temele de interes, pozițiile europene ale celor două state fiind similare în majoritatea dosarelor.

Primul Ministru Nicolae Ciucă i-a adresat omologului elen invitația de a efectua o vizită oficială în România. La rândul său, prim-ministrul elen, Kyriakos Mitsotakis, a lansat invitația unei întâlniri în format trilateral România-Bulgaria-Grecia, la Atena.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *