orban

Premierul ungar Viktor Orban  – Ungaria nu va primi migranţi nici „pentru toţi banii din lume”

Externe

Prim-ministrul ungar Viktor Orban consideră că cooperarea cu omologul său român „oferă oportunităţi” de ameliorare a relaţiilor bilaterale şi susţine că Ungaria nu va primi migranţi nici „pentru toţi banii din lume”, transmite vineri agenția de la Budapesta – MTI.

Într-un dialog cu postul public de radio, preluat de agenţia citată, el a mai afirmat că concetăţenii săi nu vor accepta ca migranţii „să ne ia ţara”, iar Ungaria nu va permite evoluţia situaţiei în sensul deja existent în unele state occidentale din Uniunea Europeană, unde există „ameninţarea terorismului, a infracţiunilor şi a societăţilor paralele”.

Orban a folosit o expresie similară – „nu există bani pe lume” – pentru a sublinia că familiile ungare „nu îşi vor lăsa copiii pe mâna LGBTQ”, deoarece creşterea copiilor le revine „exclusiv” părinţilor, cărora „nimeni nu le poate lua asta, în special nu şcoala”.

UE „nu ne poate şantaja cu bani în aceste chestiuni, deoarece sunt mai importante decât banii”, a insistat el.
Comentând alegerile care urmează anul acesta în Europa, premierul a apreciat că vor fi pe primul plan probleme cum ar fi migraţia, familia şi războiul, despre care a sosit vremea clarificării poziţiilor.

Orban a declarat că au început pregătirile pentru „un marş lung”, care va include preluarea de către Ungaria a preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene la 1 iulie, ceea ce presupune o „diplomaţie intensă”, iar 2024 va fi în acest domeniu „un an dificil şi aglomerat”.

După ce l-a elogiat pe premierul slovac Robert Fico, remarcând că s-a întâlnit cu acesta de 33 de ori şi exprimându-şi satisfacţia pentru întoarcerea „unui vechi soldat”, Orban a afirmat că este mai uşor de colaborat cu un partener pe care îl cunoşti bine, însă „nici partenerii noi nu sunt un lucru rău, deoarece cooperarea cu noul prim-ministru român oferă oportunităţi excelente de îmbunătăţire a legăturilor bilaterale”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *