Victor Cornea eleminat în turul al doilea de la Australian Open

Sport

Jucătorul român de tenis, Victor Cornea, a reușit să obțină prima sa victorie la un turneu de Mare Șlem în cadrul Australian Open, desfășurat la Melbourne. Cornea, care se află pe locul 69 în clasamentul ATP la dublu, este singurul român din Top 100 ATP.

În prima rundă a probei masculine de dublu, Victor Cornea și partenerul său, indianul N.Sriram Balaji (locul 79 ATP), au avut o performanță remarcabilă, învingând perechea italiană formată din Matteo Arnaldi (locul 571 ATP la dublu) și Andrea Pellegrino (locul 81 ATP la dublu) cu scorul de 6-3, 6-4. Meciul a avut o durată de doar 60 de minute, confirmând eficiența și determinarea echipei.

Pentru această victorie, Cornea și Balaji au câștigat un cec în valoare de 53.000 de dolari australieni și au obținut 90 de puncte ATP la dublu. Aceasta reprezintă o realizare semnificativă pentru cariera lui Victor Cornea, fiind prima sa victorie la un turneu de Mare Șlem.

Cu toate acestea, parcursul lor în turneu s-a oprit în turul al doilea, unde au fost învinși de echipa favorită numărul 10, Marcelo Arevalo din El Salvador și Mate Pavic din Croația, cu scorul de 6-3, 6-3, într-un meci desfășurat sâmbătă. Cu toate că au pierdut în acest tur, Cornea și Balaji pot fi mândri de reușita lor inițială și de impactul pe care l-au avut la Australian Open.

Victor Cornea, aflându-se la al treilea său turneu de Mare Șlem din carieră, a participat anterior la Roland Garros și US Open în anul precedent. Performanțele sale la Australian Open au adus în atenția publicului românesc și internațional talentul și abilitățile sale în tenisul de dublu. Cu siguranță, fanii îl vor urmări cu interes și în viitoarele competiții, așteptând noi succese și performanțe notabile în cariera sa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *