intalnire cu presedintele Comisiei Europene

Premierul Viorica Dăncilă – discuții la Bruxelles cu Juncker și Timmermans

Politica

Premierul Viorica Dăncila a avut, marți, o întâlnire cu președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, și cu prim-vicepreședintele Comisiei Europene, Frans Timmermans. După întrevedere, atât Executivul, cat si Comisia Europeana au transmis comunicate similare, prin intermediul cărora anunță ca „România renunță la reformele controversate din sistemul judiciar” și reia imediat dialogul în cadrul Mecanismului de Cooperare si Verificare (MCV).

Purtătorul de cuvânt al executivului comunitar a transmis, printr-un comunicat, faptul că premierul Viorica Dăncilă s-a angajat să reia ”imediat” dialogul privind lupta împotriva corupției și reformele din justiție potrivit Mecanismului de Verificare și Cooperare.

Cei doi oficiali, Timmermans și Juncker au salutat promisiunile Guvernului României de a nu continua controversatele reforme din justiție. Totodată, ei au susținut din nou că reprezentanții Comisiei vor să lucreze cu autoritățile române, pentru a găsi soluții privind statul de drept și pentru a relua activitatea privind MCV-ul.

„Președintele Jean-Claude Juncker și prim-vicepreședintele Timmermans au salutat angajamentul Guvernului român de a nu continua reformele judiciare controversate și de a relua imediat dialogul în cadrul Mecanismului de Cooperare și Verificare pentru a progresa în reformele judiciare și în lupta împotriva corupției. Aceștia au reconfirmat că CE este pregătită să colaboreze cu autoritățile române pentru a găsi soluții la problemele statului de drept și pentru a relua progresul în cadrul MCV”, a declarat purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene.

În cadrul întrevederii, au fost discutate și rezultatele alegerilor europarlamentare.

„Președintele Juncker i-a mulțumit premierului Viorica Dancilă pentru activitatea excelentă de până acum a Președinției române a Consiliului Uniunii Europene, care a închis peste 100 de dosare, dintre care cele mai importante sunt cele privind Poliția Europeană de Frontieră si Garda de Coastă, Autoritatea Europeană pentru Muncă, Directiva Copyright si Directiva Gaz. Președintele CE a subliniat că aceasta abordare trebuie să continue, în special în ceea ce privește avansarea Cadrului Financiar Multianual și pregatirea Agendei Strategice 2019-2024”, se arată în comunicatul Executivului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *