viorica dancila

Premierul Viorica Dăncilă răspunde criticilor venite de la oficialii europeni

Politica

Premierul Viorica Dăncilă a răspuns, miercuri, în şedinţa de Guvern, criticilor venite din partea prim-vicepreşedintelui Comisiei Europene, Frans Timmermans şi a preşedintelui Parlamentului European, Antonio Tajani, pe tema unei posibile Ordonanţe de Urgenţă pe Codurile Penale.

Şefa Executivului s-a declarat „surprinsă” de reacţia oficialilor europeni, şi deranjată de atitudinea celor 12 ambasade, care, după ce i-au trimis o scrisoare deschisă, au refuzat să vorbească cu ea.

„M-au surprins declaraţiile prim-vicepreşedintelui Comisiei Europene, Frans Timmermans, având în vedere că a existat şi există deschidere totală în privinţa paşilor pe care îi avem de urmat. Am format un grup de experţi, s-a lucrat la nivel de experţi, atât din partea Comisiei Europene, cât şi din partea Ministerului Justiţiei. Am specificat de fiecare dată că ne vom consulta şi că va exista transparenţă. De aceea, declaraţia prim-vicepreşedintelui Frans Timmermans de azi a produs neclarităţi şi nu i-am înţeles rostul, pentru că nu este pliată pe realitatea existentă.

Am să am o discuţie cu domnul prim-vicepreşedinte legată de aceste aspecte. Ştiu că a fost astăzi o discuţie în Colegiul Comisarilor şi sper că comisarul român a susţinut de această dată România”, a declarat Viorica Dăncilă, la Palatul Victoria.

Viorica Dăncilă a răspuns şi criticilor venite din partea lui Antonio Tajani, preşedintele PE. „Ni se cere să nu intervenim în actul de justiţie şi mi se pare corect, dar oficiali europeni ne cer să oprim anchete penale”, a spus premierul

”Tot astăzi am văzut punctul de vedere al unor ambasatori, al anumitor ambasadori. Le reamintesc că suntem în România și că am direct dialog cu omologii mei. Trebuie să arate respect pentru România, așa cum ambasadorii noștri au respect pentru statul respectiv”, a adăugat premierul.

Potrivit premierului, situatia a fost creata de declaraţiile preşedintelui Klaus Iohannis, din ultima perioadă. „Această situaţie destul de neplăcută a fost creată de declaraţiile repetate, pe justiţie, ale preşedintelui României. Dacă preşedintele nu a avut niciun aport la rezultatele pe preşedinţia rotativă, a reusit să aducă un deficit de imagine ţării noastre. Este păcat că acest lucru se întâmplă”, a spus Dăncilă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *