Viorica Dăncilă

Premierul Viorica Dăncilă se află în vizită SUA

Politica

Premierul Viorica Dancilă se află în această saptămână, într-o vizită de lucru, în Statele Unite ale Americii.

Pemierul va participa, luni, la un dialog al liderilor pe tema răspunsurilor strategice în combaterea terorismului, la sediul ONU, potrivit programului primei zile a vizitei premierului în SUA, publicat de Guvern.

De la 11.00, ora locală, șeful Executivului va avea o întrevedere cu Steven Fulop, primarul orașului Jersey, la sediul Misiunii Permanente a României la ONU, informează Guvernul. De la 12.10, Dăncilă se va vedea cu Ezra Friedlander, președintele Comisiei de Comemorare a Acordului de Pace de la Camp David între Egipt și Israel, tot la sediul Misiunii Permanente a României la ONU.

De la ora 13:00, Dancilă se va întâlni cu conducerea Băncii Mondiale și va participa la ceremonia de semnare a Acordului de împrumut, destinat „Programului pe bază de rezultate (tip PforR) în sectorul sanitar”, dintre România și Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare.

Acest acord va fi semnat, din partea României, de Eugen Teodorovici, ministrul Finanțelor, iar din partea Băncii Mondiale de Tatiana Proskuryakova, manager de țară pentru România și Ungaria, în regiunea Europa și Asia Centrală a Băncii Mondiale.

La ora 14.00, Viorica Dăncilă va avea o întâlnire cu președintele Consiliul de Administrație al American Jewish Committee (AJC), David Harris. Prânzul de lucru este organizat pentru premierul român de American Jewish Committee, la sediul AJC din New York.

Începând cu ora 16.30, șeful Executivului va participa la Dialogul liderilor pe tema răspunsurilor strategice pentru combaterea terorismului, la sediul ONU.

De la 19.00, ora locală, Viorica Dăncilă va fi prezentă la „Gala Dinner” oferită de Arthur Schneier Rabinul Șef al SUA, potrivit sursei citate.
În cadrul actualei vizitei în SUA, ce se va desfășura în perioada 22-29 septembrie, Dăncilă va avea și o întrevedere şi cu vicepreşedintele SUA Mike Pence.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *