Klaus Iohannis

Preşedintele Iohannis a promulgat Legea de abrogare a recursului compensatoriu

Social

Președintele Klaus Iohannis a promulgat, joi, Legea care prevede abrogarea recursului compensatoriu, potrivit unui comunicat al Administrației Prezidențiale.

„Klaus Iohannis a semnat „decretul privind promulgarea Legii de abrogare a Legii nr. 169/2017 pentru modificarea și completarea Legii nr. 254/2013 privind executarea pedepselor și a măsurilor privative de libertate dispuse de organele judiciare în cursul procesului penal, de modificare a Legii nr. 254/2013 privind executarea pedepselor și a măsurilor privative de libertate dispuse de organele judiciare în cursul procesului penal”, se arartă în comunicat.

Abrogarea recursului compensatoriu a fost votată, pe 4 decembrie, de Camera Deputaţilor, care este Cameră decizională în acest caz.
Proiectul de lege a fost inițiat de PNL și a fost comasat cu cel al USR.

Potrivit datelor Administrației Naționale a Penitenciarelor, prin legea „recursului compensatoriu” au fost eliberați în total 14.402 deținuți în perioada 2017- 2018, dintre care 11.851 au fost eliberaţi condiţionat de către judecători, iar restul de 2.551 au fost eliberaţi la termen

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *