klaus-presedinte

Președintele Klaus Iohannis atacă dur proiectul de buget propus de PSD

Social

Într-un comunicat de presă, privind proiectul bugetului pentru 2019, Președintele Klaus Iohannis, atrage atenția, că țara noastră are nevoie de un buget credibil, în beneficiul românilor și nu al unui partid politic.

Președintele a criticat dur propunerea lui Liviu Dragnea de tăiere a bugetelor Serviciilor și a cerut Parlamentului să revină la alocările bugetare inițiale, propuse de Guvern în 10 decembrie 2018 și avizate de către CSAT în 19 decembrie 2018.

Șeful statului cere PSD și ALDE să reducă banii alocați partidelor, pentru a suplimenta bugetul sănătății și precizează că, întârzierea bugetului cu aproape două luni de către Coaliția PSD-ALDE este complet nejustificată și demonstrează încă o dată lipsa de seriozitate și de profesionalism a actualei coaliții.

“Din păcate, realitatea vorbește de la sine: acest buget, care ar fi trebuit elaborat încă de la mijlocul lunii noiembrie a anului trecut, a ajuns să fie pus în dezbatere abia pe 31 ianuarie 2019, după revenirea din vacanță a liderilor PSD și ALDE. Este un buget făcut pe picior, bazat pe estimări economice nerealiste și pe alocări politice preferențiale, pe care PSD are pretenția să îl treacă rapid printr-un simulacru de dezbateri în Parlament.

Pentru că deține pâinea și cuțitul în privința alocărilor bugetare, PSD a purtat în toată această perioadă un război intens cu primarii orașelor și municipiilor din România, în ciuda faptului că Guvernul PSD a asigurat pe toată lumea că fondurile bugetare vor fi suficiente. De fapt, o parte din povara răspunderii guvernamentale este transferată asupra bugetelor administrației publice locale, care vor duce greul în acest an.

Modernizarea României nu se poate face când administrația publică locală este ținută la discreția deciziei politice de la centru”, a mai spus Președintele.

Președintele Klaus Iohannis solicită tuturor politicienilor responsabili din Parlament să privească bugetul anului 2019 nu ca pe un instrument al promisiunilor de partid, ci ca mijloc esențial pentru stabilitatea economică a României, pentru bunăstarea și securitatea românilor.

Președintele Klaus Iohannis atrage atenția că acest buget nu este bugetul conducerii PSD, ci al României, al stabilității și prosperității noastre din următorii ani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *