Președintele Klaus Iohannis – întâlnire cu secretarul general al NATO

Social

Președintele Klaus Iohannis l-a primit, astăzi, la Cotroceni pe secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, care a venit la București pentru reuniunea informală a miniștrilor Apărării din statele UE.

Klaus Iohannis şi Jens Stoltenberg au susţinut o declaraţie de presă comună. “Am reconfirmat, în dialogul cu secretarul general Jens Stoltenber, angajamentul nostru clar de a rămâne un aliat nu numai puternic, dar şi de încredere. […] România susţine cu fermitate consolidarea Alianţei. […]. România s-a angajat pentru 2% din PIB pentru Apărare şi, ne ţinem de această promisiune. O bună parte, aşa cum s-a stabilit în CSAT, merge în modernizarea Armatei”, a spus șeful statului, la conferinţa de presă comună cu secretarul general al NATO.

La rândul său, șeful NATO a mulțumit României: ”Încă o dată mulțumesc pentru că m-ați primit aici la București. Am avut o întâlnire excelentă, am discutat o gamă largă de chestiuni, care sunt într-adevăr importante pentru toți aliații. NATO se adaptează la un mediu de securitate mai imprevizibil, mai nesigur, și România este de mare importanță în acest context.

“Încă o dată mulțumesc pentru contribuția României la adaptarea NATO pentru a putea reacționa la un mediu de securitate mai complex.” – a mai spus Stoltenberg.

Șeful NATO, a subliniat necesitatea investiţiilor în apărare şi a felicitat România pentru decizia de a aloca 2% din PIB pentru acest domeniu. „Trebuie să investim într-adevăr în Apărare, pentru a creşte securitatea într-o lume mai periculoasă şi ne bucurăm de planurile României de a cheltui 2% din PIB şi de a-şi moderniza forţele armate în următorul deceniu. Toate aceste contribuţii fac NATO mai puternică şi fac România mai sigură. De asemenea, vă felicit pentru prima preşedinţie a Consiliului UE, mulţumesc României pentru că a făcut din această cooperare o prioritate”, a menţionat Stoltenberg.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *