Ministrul Apărării, Gabriel Leș –întâlnire cu Subsecretarul General al ONU

Social

“România este profund determinată în susţinerea rezolvării pe cale paşnică a tuturor crizelor cu care comunitatea internaţională se confruntă în această perioadă, aşa cum a făcut, de altfel, în cei 27 de ani în care a contribuit cu trupe la misiunile desfăşurate sub egida Naţiunilor Unite”, a spus Ministrul Apărării, Gabriel Leș, care s-a înâlnit miercuri la București cu subsecretarul general al ONU, Jean-Pierre Lacroix, pentru operațiuni de menținere a păcii.

“Din anul 1991 şi până în prezent, circa 10.000 de militari români au luat parte la peste 25 de astfel de misiuni, în diferite zone ale globului”, a reamintit Ministrul Apararii Naționale, Gabriel Les.

Ministrul Leș a afirmat, de asemena, că România a deținut deja rolul de membru nepermanent în Consiliul de Securitate al ONU și candidează pentru un nou mandat în perioada 2020-2021. Ministrul s-a întâlnit, de asemenea, cu directorul executiv al Agenției Europene de Apărare, Jorge Domecq, cu care a discutat despre consolidarea dimensiunii de securitate și apărare a UE, în deplină coordonare cu NATO.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *