Orban

Președintele Klaus Iohannis la prima ședință a Guvernului Liberal

Politica

Președintele Klaus Iohannis a participat miercuri la prima ședință de Guvern , la invitația prim-ministrului Ludovic Orban.

Șeful statului a declarat că respiră uşurat pentru faptul că România are un nou executiv, „hotărât să se implice pentru rezolvarea problemelor ţării”.

„Mulțumesc, domnule Prim-ministru, pentru invitație și dați-mi voie să vă felicit oficial, fiind oficial prima ședință de Guvern, pe dumneavoastră și pe toți membrii Guvernului. Să vă spun – am spus-o și ieri, o spun astăzi foarte deschis – că eu respir ușurat că avem un nou guvern, un guvern care acum chiar este hotărât să se implice pentru români, pentru rezolvarea problemelor țării. Dați-mi voie, de asemenea, să subliniez că mi se pare un act de mare curaj din partea Partidului Național Liberal că a preluat guvernarea în această formulă. Este evident un act de curaj să preiei guvernarea cu un guvern minoritar, în situația în care numărul de parlamentari va trebui negociat pentru fiecare proiect legislativ în parte.

Sunt foarte bucuros că acest guvern este hotărât să abordeze frontal problemele cu care se confruntă România și românii, dovadă faptul că deja în prima ședință se discută chestiuni care au trenat și care trebuie rezolvate urgent. Pe de altă parte, recunosc, îmi pare foarte bine că anteriorul guvern eșuat a plecat. Părerea mea o cunoașteți, în ultimii 30 de ani motivul principal pentru care România nu s-a dezvoltat mai mult, nu s-a dezvoltat mai bine, este existența PSD, sau a fost existența PSD, la butoane, cum se spune. Dar ultimii trei ani au depășit orice imaginație.

Guverne care realmente au început cu proceduri pe care nu și le-a imaginat absolut nimeni – atacuri sistematice asupra justiției române, atacuri sistematice împotriva luptei anticorupție, atacuri sistematice împotriva investitorilor, o absurditate de neimaginat, atacuri sistematice asupra mediului de afaceri privat din România. Foarte bine că s-a terminat acea perioadă de guvernări toxice pesediste! Acum, noul guvern are enorm de mult de lucru.”, a spus Klaus Iohannis, în debutul ședinței de Guvern.

Miniștrii Guvernului Orban și-au preluat marți mandatele, iar președintele Iohannis a participat la ceremoniile de la Externe, Justiţie, Afaceri Interne şi Apărare. De asemenea, Klaus Iohannis a participat și luni la prima ședință, informală, a noului Guvern abia învestit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *