Klaus Iohannis

Președintele Klaus Iohannis și-a depus candidatura pentru un nou mandat

Politica Actualitate

Președintele Klaus Iohannis și-a depus vineri candidature la BEC, pentru un nou mandat, la Cotroceni. Aceasta a anunțat că a strâns peste 2,2 milioane de semnături şi că îşi doreşte ”o Românie normală pentru toţi cetăţenii”.
Șeful statului a venit la Biroul Electoral Central alături de conducerea PNL.

”Toată lumea în aceste zile îşi declară cele mai bune intenţii şi cred că este momentul să spun ce mă motivează pentru a depune candidatura pentru încă un mandat. Este o perioadă complicată pentru România şi este nevoie de o muncă imensă pentru a repara tot ce a stricat PSD în aceşti aproape trei ani. Este nevoie însă de modernizarea României, de spitale moderne, de autostrăzi, de şcoli curate, este nevoie de o administraţie care are în centrul ei cetăţeanul şi nu aparatul funcţionăresc. Toate aceste lucruri trebuie realizate trebuie reclădite şi trebuie să înţelegem cu toţii că acest lucru poate să fie de numit simplu ”România normală”.

Ceea ce îmi doresc eu pentru ţara mea pentru România este o Românie normală. asta însemnând instituţii funcţionale, respectarea cu sfinţenie a drepturilor cetăţeneşti. România normală este o ţară din care tinerii nu mai vor să plece, România normală este ţara în care mulţi dintre cei care au plecat vor să se întoarcă cu drag şi cu speranţă.

În aceşti ani trebuie să vedem imensa paguba produsă de PSD şi cred că pot să spun acum, la sfârşit de mandat, că am reuşit prin mijloacele constituţionale, prin instrumentele la dispoziţia preşedintelui, să previn foarte multe dintre stricăciunile planificate de PSD. chiar recent am avut o reuşită notabilă foarte frumoasă împreună cu românii, când am reuşit la referendumul din 26 mai împreună cu 6 milioane şi jumătate de români să oprim distrugerea justiţiei planificată şi pusă parţial în operă deja de PSD”, a afirmat preşedintele.

”Sunt dispus să conduc această muncă, ştiu ce trebuie făcut şi împreună cu un guvern pro european, un guvern ales democratic, un guvern care se va constitui fără îndoială în jurul PNL, vom face această muncă. Vom face această muncă pentru români”, a precizat Klaus Iohannis.

Primul tur de scrutin al alegerilor prezidențiale din 2019 are loc în data de 10 noiembrie, iar al doilea tur pe 24 noiembrie. Conform unei hotărâri de Guvern, românii din străinătate vor putea vota la primul tur al alegerilor prezidenţiale între 8 şi 10 noiembrie, iar la al doilea tur între 22 şi 24 noiembrie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *