klaus iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis va participa la funeraliile Reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii

Politica

Preşedintele Klaus Iohannis va participa, luni, 19 septembrie, la funeraliile de stat ale Majestăţii Sale Regina Elisabeta a II-a organizate la Westminster Abbey din Londra, a informat Administraţia Prezidenţială.

Funeraliile de stat ale Reginei Elisabeta a II-a vor avea loc luni, 19 septembrie, la ora locală 11,00 (10,00 GMT), la Westminster Abbey din Londra, a anunţat, sâmbătă, Palatul Buckingham.
Această zi va fi sărbătoare legală în Marea Britanie, după cum a autorizat noul monarh, Charles al III-lea, într-unul dintre primele sale ordine.

Lideri importanţi ai lumii, printre care preşedintele Statelor Unite, Joe Biden, şi reprezentanţi ai caselor regale sunt aşteptaţi să participe la funeraliile Elisabetei a II-a, care a murit joi, la vârsta de 96 de ani, la Castelul Balmoral din Scoţia.
Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, marţi, 13 septembrie, în cartea de condoleanţe deschisă în memoria Reginei Elisabeta a II-a la reşedinţa ambasadorului Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord în România.
Şeful statului a fost însoţit de consilierii prezidenţiali Luminiţa Odobescu, Delia Dinu, Daniela Bârsan.

Ambasada Marii Britanii din Bucureşti a anunţat, luni, că a fost deschisă o carte de condoleanţe online, dar şi în format fizic, la reşedinţa din Strada Armindenului din Capitală, în urma morţii reginei Elisabeta a II-a.
Cartea de condoleanţe online poate fi accesată la adresa www.royal.uk. De asemenea, persoanele care doresc să aducă un ultim omagiu direct către Ambasada Marii Britanii din Bucureşti o pot face în format electronic la adresa de email: BritishEmbassy.Bucharest@fco.gov.uk.
Cartea de condoleanţe în format fizic este deschisă până miercuri între orele 10,00 – 13,00 şi 14,00 – 16,00.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *