vladimir putin

Preşedintele Putin participă la o reuniune online a G20

Externe

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, va participa prin videoconferinţă la o reuniune a G20 găzduită miercuri de India, transmite dpa.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a anunţat că şeful statului va prezenta „poziţia Rusiei” în contextul actual „foarte, foarte turbulent”.
Ministerul de Externe indian a comunicat că reuniunea va aprofunda subiectele discutate la summitul G20 de la New Delhi, din septembrie.

Participarea lui Putin este neaşteptată, apreciază dpa; agenţia reaminteşte că preşedintele rus nu a participat la reuniunea respectivă la vârf, unde a fost reprezentat de ministrul de externe Serghei Lavrov.
La 21 de luni de la începutul invaziei ruse în Ucraina, liderul de la Kremlin este – după cum a spus preşedintele american Joe Biden – un „paria”, iar Occidentul a aplicat Rusiei mai multe serii de sancţiuni.

G20, din care fac parte 19 ţări – unele dintre cele mai avansate economic, altele în curs de dezvoltare – plus Uniunea Europeană şi Uniunea Africană, va discuta probabil şi războiul dintre Israel şi gruparea islamistă palestiniană Hamas.
India asigură preşedinţia prin rotaţie a grupului până la sfârşitul lui noiembrie, când va începe mandatul Braziliei.
Preşedintele Chinei, Xi Jinping, a fost şi el absent la summitul din septembrie, iar la videoconferinţa de miercuri va fi reprezentat de premierul Li Qiang.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *