Prima ediţie a Festivalului de Film Românesc de la Minnesota – SUA

Externe

În perioada 18-19 noiembrie 2023, va avea loc prima ediţie a Festivalului de Film Românesc de la Minnesota, organizat de HORA / Heritage Organization of Romanian Americans, cu sprijinul Institutului Cultural Român din New York.

Festivalul va prezenta o selecţie de filme româneşti foarte noi şi foarte cunoscute atât pe scena cinematografică naţională, cât şi pe cea internaţională, lansate în perioada 2022-2023, reunite sub titlul: „Tales of Our Destiny”.
Proiecţiile vor avea loc la Landmark Center în St. Paul.

Festivalul se va deschide cu o proiecţie a filmului „Libertate” în regia lui Tudor Giurgiu, film lansat în anul 2023, una dintre cele mai apreciate producţii cinematografice ale acestui an. Din selecţie mai fac parte următoarele filme de lung metraj: „Oameni de treabă” (r. Paul Negoescu, 2022), „Spre Nord” (r. Mihai Mincan, 2022), „Tigru” (r. Andrei Tănase, 2023).

Festivalul de Film Românesc de la Minnesota este organizat de HORA, una dintre cele mai active organizaţii culturale ale românilor americani, înfiinţată în 2009 cu scopul de a promova patrimoniul, cultura, civilizaţia, istoria şi valorile româneşti, adresându-se atât românilor din Diaspora, cât şi comunităţilor americane din care fac parte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *