Italia

Prima reuniune a noului Grup de prietenie Italia-România din Parlamentul Italiei

Externe

Ambasadorul României în Italia, Gabriela Dancău, a luat parte la 20 septembrie, la un dejun de lucru ocazionat de constituirea noului Grup de prietenie Italia-România din Parlamentul Italiei, la invitaţia preşedintelui acestuia, deputatul Fabrizio Comba, informează Ambasada României în Italia într-o postare pe pagina de facebook.

Evenimentul, desfăşurat la sediul Camerei Deputaţilor a Italiei, a reunit senatori şi deputaţi membri ai Grupului de prietenie. De asemenea, au fost prezenţi senatorul Pier Ferdinando Casini, preşedinte onorific al Uniunii Parlamentare, şi deputatul Alessandro Giglio Vigna, preşedintele Comisiei Afaceri Europene din Camera Deputaţilor şi membru al Grupului de prietenie. Grupul de prietenie Italia-România este unul dintre cele mai numeroase din Parlamentul italian, o dovadă a relaţiei bilaterale solide dintre ţările noastre şi a atenţiei acordate de partea italiană dialogului parlamentar bilateral.

În cadrul întâlnirii, atât ambasadorul Dancău, cât şi preşedintele Comba au trecut în revistă principalele repere ale relaţiei bilaterale: prezenţa a peste un milion de români în Italia, reprezentând cea mai numeroasă comunitate străină din Peninsulă, dar şi cea mai mare comunitate românească din afara graniţelor ţării, dialogul politico-diplomatic amplu, multiplele legături economice şi sociale dintre ţările noastre, solidaritatea reciprocă demonstrată de-a lungul timpului, inclusiv pe fondul situaţiei grave de securitate din Ucraina, cooperarea strânsă pentru consolidarea proiectului european, precum şi contribuţia comună la securitatea euroatlantică sub umbrela NATO.

De asemenea, au fost stabilite următoarele acţiuni comune cu obiectivul consolidării pe mai departe a acestei strânse relaţii şi în perspectiva dezvoltării şi aprofundării Parteneriatului Strategic Consolidat dintre cele două ţări.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *