Prima reuniune importantă a UE sub Președinția României

Externe Politica

George Ciamba, Ministrul delagat pentru Afaceri Europene, a participat astăzi  8 ianuarie 2019 la prima reuniune a Consiliului Afacerilor Generale  de la Bruxelles.

         În cadrul reuniunii Consiliului Afcerilor Generale, de la Bruxelles,ministrul delegat  pentru Afaceri Europene, George Ciamba a subliniat  faptul că președinția României  la Consiliul UE, se va axa pe patru piloni de acțiune: convergență, siguranță, consolidare și valori comune europene.

       „Prima preşedinţie română începe într-un context politic plin de provocări la nivel european şi internaţional. Practic, suntem o preşedinţie de tranziţie între diferitele cicluri instituţuţionale şi ne vom ocupa de dosare precum CFM (Cadrul Financiar Multianual – n.r.), Brexit, alegerile europene. Ne vom implica şi în procesul actual de reflexie vis-a-vis de viitorul Europei. Suntem supuşi la o presiune considerabilă în timpul semestrului preşedinţiei noastre, dar şi pe viitor, şi trebuie să facem tot ce ne stă în putinţă ca toate aceste dosare să se finalizeze în avantajul nostru, al tuturor, chiar dacă ne confruntăm cu multe presiuni şi probleme, pentru că totul depinde de voinţa noastră ca state membre. Si sarcina Preşedinţiei este să acţionăm ca un mediator onest. Şi credem că, coeziunea este calea de urmat după cum am spus-o deja”, a mai declarat ministrul delegat pentru Afaceri Europene, George Ciamba.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *