firea

Primăria Capitalei – programul “Rabla pentru taximetre”

Social

Primarul general Gabriela Firea a propus, marţi, consilierilor generali, un program de acordare de eco-vouchere prin programul Rabla pentru taximetre, prin care cei care conduc maşini în regim de taxi în Capitală să primească 3.000 de euro pentru achiziţionarea unor maşini care nu poluează. Proiectul a fost aprobat iar 5500 de astfel de tichete vor fi acordate în următorii doi ani.

“Capitala dar şi alte câteva oraşe importante din ţară au primit avertisment de infrigement de la Comisia Europeană. Nu doar de frica sumelor pe care urmează să le plătim dacă se activează infrigementul, dar pentru viaţa şi sănătatea locuitorilor din municipiul Bucureşti, cât şi pentru turiştii care ne vizitează, cred că trebuie să luăm foarte în serios, aşa cum am făcut-o şi în ultimii doi-trei ani problema poluării şi să venim cu proiecte ţintite şi propuneri concrete.

Astăzi propun dezbaterii şi aprobării Consiliului General un proiect de denumit Rabla pentru taximetre. Este vorba despre acordarea de sprijin financiar în valoare de 3.000 de euro în lei la cursul BNR tuturor taximetriştilor care deţin în acest moment autoturisme poluante. Trebuie să recunoaştem faptul că un cetăţean care are un autoturism poluant face două-trei maximum patru drumuri pe zi în medie potrivit analizelor pe care le avem de la Direcţia de Transporturi, adică 30 de km într-o zi, pe când un taximetrist poate să ajungă şi la 150 de km pe zi. (…) 5.500 de taximetre sunt poluante.

Aici încearcă proiectul nostru să rezolve problema poluării şi ţintim direct din 1 ianuarie 2020 acordarea a 3.000 de vouchere eco-vouchere pentru taximetre în programul Rabla taxi urmând ca anul următor să fie acordate şi celelalte 2.500 de eco-vouchere pentru taximetre”, a spus Gabriela Firea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *