Cărți pentru Cernăuți

Primăria Sectorului 6 a dat startul campaniei “Cărți pentru Cernăuți”

Social

Începând de luni, 2 septembrie 2019, Primăria Sectorului 6 a dat startul campaniei “Cărți pentru Cernăuți”. Bucureștenii sunt invitați să doneze cărți de orice tip – beletristică, manuale, culegeri școlare, cărți de colorat etc. – la cele nouă Puncte de Informare și Asistență și la cele două sedii ale Magazinului SocialXChange din Sectorul 6. Toate cărțile donate vor fi dăruite elevilor Gimnaziului nr. 6 “Alexandru cel Bun”, din Cernăuți, Ucraina.

Inițiativa vine în completarea proiectului de amenajare a Cabinetului de limba și literatura română din cadrul acestei unități de învățământ, proiect susținut financiar de Primăria Sectorului 6, cu sprijinul Asociației Liber la Educație, Cultură și Sport. Copiii vor beneficia în acest modern cabinet de o serie de dotări precum: TV, laptopuri, o tablă multimedia cu proiector, bănci și scaune noi, un dulap pentru cărți și o tablă școlară de scris cu creta.

“Mă bucur să le putem fi alături românilor din jurul României, prin amenajarea Cabinetului de limba și literatura română, așa că în următoarele 2 săptămâni îi invit pe toți membrii comunității noastre să doneze cărți. Eu am făcut-o deja și sper să strângem un număr cât mai mare de volume de care să beneficieze școlarii”, a spus primarul Gabriel Mutu.

Punctele de Informare și Asistență din Sectorul 6 funcționează de luni până vineri, între orele 10:00 – 18:00, și sâmbăta, între 10:00 – 14:00, iar adresele sunt următoarele:

1. Iuliu Maniu/Valea Cascadelor – pe partea cu Parcul Păcii;
2. Constructorilor/Calea Giulești – pe partea cu Calea Giulești;
3. Parcul Drumul Taberei – pe diagonală de magazinul Carrefour (fost Billa);
4. Calea Crângași – ieșirea de la Metrou spre Bd. Constructorilor;
5. Pasajul Lujerului – vizavi de hypermarketul Cora;
6. Timișoara/Str. Brașov – vizavi de Plaza România;
7. Piața Drumul Taberei;
8. Piața Valea Ialomiței;
9. Piața Veteranilor.

Magazinele SocialXChange sunt situate pe Aleea Crângaşi nr. 3 şi pe Aleea Lunca Cernei 6A, iar programul de lucru este luni, marţi, joi, între orele 8:00 – 16:30, miercuri, între orele 08:00 -18:00 şi vineri, între orele 08:00 -14:00.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *