Primăria Sinaia

Primăria Sinaia cumpără autobuze hibrid de la Mercedes – cu bani europeni

Social

Primăria Sinaia a semnat, marți, contractul pentru achiziţionarea a 11 autobuze hibrid Mercedes-Benz, prin proiectul Eco-Bus, derulat cu fonduri europene.

„Astăzi, 26 noiembrie, Vlad Oprea, primarul oraşului Sinaia şi Valeriu Zaharia, Managing Director Truck & Bus Mercedes-Benz România, au semnat contractul de achiziţie a celor 11 autobuze hibrid, finanţate prin proiectul pe fonduri europene Eco-Bus, în cadrul Programului Operaţional Regional 2014-2020, axa prioritară 3. Prin achiziţionarea acestor autobuze se doreşte reducerea emisiilor de carbon în oraşul Sinaia şi dezvoltarea unui transport public de călători modern, de înaltă calitate şi eficient”, se arată în comunicatul Primăriei Sinaia.

Valoarea investiţiei este de 16,11 milioane de lei. Finanţarea a fost aprobată în luna aprilie a acestui an, iar programul va permite înlocuirea întregului parc de transport public local cu autobuze hibrid.

„Mobilitatea urbană reprezintă un capitol important pentru creşterea calităţii vieţii sinăienilor, iar un transport în comun ecologic menţine un oraş sănătos. Mă bucur că licitaţia a fost câştigată de o companie cu renume mondial pentru produsele de top”, a declarat primarul din Sinaia, Vlad Oprea.

Autobuzele sunt dotate cu cameră video, internet wireless, sistem GPS în computerul de bord, sistem e-ticketing şi rampă pentru persoanele cu dizabilităţi. Totodată, în staţiile de autobuz vor fi montate 18 panouri cu mesaje pentru informarea în timp real a călătorilor asupra timpului de sosire a autobuzelor.

„Contractul de furnizare va avea ca scop livrarea şi punerea în funcţiune a 11 autobuze hibrid (diesel-electric), dintre care opt autobuze Citaro K cu lungimea de 9-11 m cu trei uşi şi trei autobuze Citaro de 12-13 m cu 2 uşi (…) Beneficiile vizate includ creşterea capacităţii de transport public, extinderea traseelor rutiere şi modernizarea sistemului de transport, prin introducerea unui sistem inteligent de management al traficulului”, se mai arată în comunicatul Primăriei Sinaia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *