firea

Primarul Capitalei – despre clădirile cu risc seismic

Social Actualitate

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a vorbit luni, într-o conferinţă de presă despre evoluția Programului de consolidare a clădirilor cu risc seismic din București.

„Până în anul 2020 vom interveni în toate clădirile care au risc seismic de clasa I. Aproape 9.000 de persoane locuiesc în aceste imobile”, a declarat Primarul Gabriela Firea.

„Avem deja două clădiri la care s-a finalizat consolidarea. Urmează realizarea finisajelor. Până în vară vor fi gata. Termenul de execuţie a fost de doi ani. Am reuşit să finalizăm mai devreme.

Sunt şi facilităţi pe care Primăria Capitalei le oferă. Familiie în care venitul net pe membru este mai mic de 2.080 lei nu plătesc nimic pentru consolidarea locuinţei. În cazul unui venit mai mic net, lunar pe familie mai mic de 9.000 lei, plătesc jumătate din valoarea consolidării, timp de 25 de ani, în rate egale, fără dobânda. În ceea ce privește firmele, exista posibilitatea de a achita contravaloarea lucrărilor în rate egale, fără dobândă, pe o perioadă de 25 de ani”, a anunțat primarul.

„195 de clădiri încadrate în categoria de risc seismic I sunt în proces de consolidare. În cazul monumentele istorice, sunt în elaborare documentele pentru exproprierea a 21 de imobile. Prima expropriere a fost deja aprobată”, a mai adăugat primarul Capitalei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *