maduro

Venezuela – Maduro transferă birourile companiei PDVSA la Moscova

Externe

Președintele Venezuelei Nicolás Maduro a decis să închidă biroul companiei petroliere de stat Petróleos de Venezuela S.A. (PDVSA) din Europa, care are sediul la Lisabona, și să-l transfere la Moscova. Acest lucru a fost anunțat de vicepreședintele venezuelean, Delcy Rodriguez, în cadrul unei vizite oficiale în capitala rusă.

„Vreau să anunț că președintele Nicolás Maduro a ordonat biroului PDVSA de la Lisabona să închidă acest birou și să îl transfere la Moscova” – a declarat vicepreședintele venezuelean, într-o conferință de presă, în urma discuțiilor purtate cu ministrul rus de externe Serghei Lavrov la Moscova.
Vizita oficială a lui Delcy Rodríguez, menită să „întărească relațiile” dintre guvernul său și executivul lui Vladimir Putin, a avut loc în mijlocul crizei politice, umanitare și economice grave, pe care o trăiește țara din America Latină, la șase săptămâni după Juan Guaidó, s-a autoproclamat „președinte” al Venezuelei.

La conferința de presă, Rodríguez a declarat că această mișcare face parte dintr-un plan major de extindere a „cooperării tehnice” dintre PDVSA, compania petrolieră rusă Rosneft și societatea Gazprom, cea mai importantă companie din tară. „Acum este momentul potrivit pentru a face acest lucru. Noi consolidăm relația noastră „, a adăugat vicepreședintele, care a spus că Uniunea Europeană și Statele Unite nu au oferit Venezuelei garanțiile necesare cu privire la patrimoniul său, în ceea ce privește decizia britanică de a bloca rezervele de aur ale Venezuelei.

„Credem că cel mai bun mod de ai ajuta pe venezueleni este extinderea cooperării practice, pragmatice și reciproc avantajoase, de aceea am planificat măsurile de consolidare a relațiilor comerciale, investițiile, relațiile industriale și finananciare, în conformitate cu acordurile la care au ajuns Președinții Putin și Maduro, la Moscova anul trecut „- a declarat șeful diplomației de la Moscova.

Statele Unite ale Americii au impus sancțiuni companiei petroliere de stat din Venezuela și partenerilor săi, înghețându-i active în valoare de 7 miliarde de dolari, petrolul fiind principala sursă de venit a Venezuelei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *