firea

Primarul Capitalei – soluții în cazul falimentului RADET

Social

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a făcut un luni un anunț important pentru toți locuitorii Bucureștiului. Regia Autonomă de Distribuție a Energiei Termice (RADET) va intra în faliment în această săptămână.

Gabriela Firea le-a promite, însă, bucureștenilor că nu vor avea de suferit în urma acestei decizii. În ședința de mâine (marți) a Consiliului General al Capitalei se va vota înființarea a două firme care să preia atribuțiile regiei autonome, dar și de angajații acesteia.

Având în vedere înființarea celor două firme, primarul Capitalei le-a explicat bucureștenilor ce se va întâmpla cu situația actuală, cu apa caldă și căldura din apartamentelor a sute de mii de cetățeni:

,,Chiar dacă pe data de 27 februarie, judecătorul sindic va declara falimentul RADET, avem obligaţia, fiind şi infrastructură critică, să livrăm apă caldă şi căldură către cetăţeni. Nu e o situaţie fericită.

Dacă se va ajunge la faliment, trebuie să avem un plan B, unde să meargă toţi angajaţii, 3.000 de angajaţi, iar serviciul să funcţioneze. Mâine, în şedinţa de Consiliu General îi voi ruga pe domnii şi doamnele consilieri să voteze proiectele de hotărâre şi înfiinţarea a două companii, prima termoenergetică, care va avea ca obiectiv de activitate producerea transport şi distribuţia energiei termice, a doua energetica service, care va face toate reparaţiile la aceste ţevi atât de îmbătrânite, și pe data de 27 februarie, daca se va declara faliment, să fim pregătiţi cu companii înfiinţate”, a explicat primarul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *