notre-dame

Primarul Gabriela Firea – donație pentru refacerea Catedralei Notre-Dame din Paris

Social

Primarul general al Bucureștiului, Gabriela Firea, a anunțat marți că va dona 10% din salariul său pe trei luni pentru reconstrucția catedralei Notre Dame din Paris, grav afectată de un incendiul izbucnit luni seară.
Edilul a transmis o scrisoare de solidaritate primarului din Paris, Anne Hidalgo, în care o anunță că va sprijini personal refacerea monumentului istoric.

Textul integral al scrisorii:
”Stimată Doamnă Primar,

În numele Bucureștiului și al locuitorilor săi, vă transmit mesajul nostru de compasiune si solidaritate, după teribilul incendiu ce a mistuit Catedrala Notre-Dame de Paris, simbolul și inima Franței, parte a patrimoniului arhitectural mondial.

Vă asigur că suntem cu sufletul alături de dumneavoastră și de cetățenii orașului Paris, în acest moment atât de trist pentru Capitala Franței.
Această tragedie a unit nu numai un popor, ci o întreaga lume. Am văzut ieri un popor francez îngenuncheat, dar nu în semn de înfrângere, ci într-un act impresionant de credință! Indiferent de nationalitate sau origine, oameni din intreaga lume s-au rugat pentru eroii pompieri care și-au riscat viața pentru a salva acest simbol al umanității și iată că astăzi avem speranța unui nou început!

Sunt convinsă că vom contribui cu toții la reconstruirea acestui monument de o valoare inestimabilă, prin sprijin financiar, moral sau spiritual.
Personal, doresc să mă alătur eforturilor de solidaritate și să donez 10% din salariul meu, timp de trei luni, în fondul de solidaritate dedicat reconstrucției Catedralei Notre-Dame de Paris.

Sper ca gestul meu să fie urmat de cât mai mulți oameni.
Cu solidaritate,
Gabriela FIREA
PRIMAR GENERAL”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *