ibiza

Ibiza –capitala distracției

Lifestyle

Ibiza este o insulă din arhipelagul Baleare, situată în vestul Mării Mediterane, care aparține Spaniei. Această insulă adesea aleasă de tineri care doresc să petreacă o vacanță de neuitat în sunetul petrecerilor, discoteci și aperitive pe plajă, este de asemenea, o destinație pentru cei care caută pace și liniște.

Cu 300 de zile de soare pe an, Ibiza este destinația perfectă pentru o săptămână la marea care, nu-și poate permite nici măcar un nor pe cer.
Plajele din Insulele Baleare sunt cele mai bune din Europa, dar și din lume și se caracterizează printr-o mare cristalină, strălucitoare și foarte curată.

La Ibiza, în special, plaja Salines, parte a Parcului Național al insulei, este una dintre cele mai renumite pe plan internațional, în timp ce prețioasa plajă Aguas Blancas este un golf frumos, cu nisip curat și apă spumantă, care îi face pe turiști să își dorească să trăiască pentru toată viața în Ibiza.

De asemenea, insula este cunoscută ca o destinațe preferată de celebrități precum : Sarah Harding de la Girls Aloud, Kate Moss, Claudia Schiffer, Elle Macpherson , sau Leonardo di Caprio care iubește Ibiza și o vizitează foarte des. Dacă vedetele internaționale, care ar putea merge cu adevărat oriunde, aleg Ibiza, atunci chiar trebuie mers într-o vacanță pe această insulă.

Ibiza este tărâmul relaxării, distracției, dar și a activităților în natură. Explorarea insulei cu bicicleta este o activitate care nu poate fi ratată în vacanță. Rețeaua de piste de ciclism este excelentă și ideală pentru excursii lungi pe două roti, mai ales pentru că este susținută de o serie întreagă de hărți pentru orientare.

Ibiza este un loc perfect pentru a învăța tehnici de scufundări. Mai puțin costisitoare decât Marea Roșie sau Caraibe, insula Ibiza se mândrește, de asemenea, cu o serie de școli specifice și instructori excelenți care îi duc pe turiști, pentru a face scufundări în locuri minunate, din care pot explora coasta Ibiza, un sit al Patrimoniului Mondial UNESCO din 1999.

Cartierul Dalt Vila – centrul vechi și istoric al Ibizei, este deosebit de pitoresc. Construit pe versantul unei faleze, înconjurat de ziduri medievale şi cu un labirint de străzi înguste care înaintează şerpuit spre vârf, unde se află catedrala Santa Maria, construită după cucerirea catalană, în anul 1235. În apropiere se află superbele plaje – Ses Salines şi Es Cavallet.

Sant Antoni de Portmany, pe coasta de vest, este cea mai dezvoltată parte a insulei, unde se adună clubberii pentru petreceri non-stop. Cei care iubesc liniștea pot merge pe coasta de nord, unde vor găsi oricând un golf liniştit în care să se relaxeze, având alături doar marea, stâncile şi cerul.

Bucătăria din Insulele Baleare este variată și gustoasă, deoarece oferă preparate din carne, pește și legume. Platourile de pește sunt printre cele mai populare și proaspete, apoi, desigur, inevitabila paella spaniolă. Deși nu este originară pentru insulă, este încă o delicatesă care nu trebuie ratată.

În ultimii ani, insulele Baleare au dezvoltat, de asemenea, business-uri legate de activități de relaxare, îngrijirea corpului și sănătate. Turiștii se pot bucura de Spa-urile sau Cluburile de Wellness din Ibiza, care sunt la doar câțiva pași de apele calme ale Mediteranei, un lux pe care oricine ar trebui să și-l permită cel puțin o dată în viață. Există activități pentru toate gusturile: yoga, masaj, pilates, tai-chi, meditație și reflexologie.

Însă, viața de noapte din Ibiza este ceva care trebuie experimentat, chiar și de cei mai puțin obișnuiți cu petrecerile. Probabil, în niciun alt loc de pe planetă, nu se petrece ca pe această insulă mediteraneană, unde se respiră un aer incomparabil de euforie. Ibiza este cunoscută și apreciată în întreaga lume pentru oferta bogată de: localuri, cluburi exclusive, discoteci sub cerul liber și divertisment. Pe scurt, vacanța în Ibiza este ceva care nu se poate uita cu ușurință.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *