Prințul William

Prințul William – stagiu de trei săptămâni în cadrul serviciilor secrete britanice

Externe

Prințul William a petrecut trei săptămâni „umilitoare” în plasamentele de lucru a celor trei agenții britanice de securitate și de informații, relatează BBC.

MI5, MI6 și GCHQ au fost „pline de oameni zi de zi făcând cea mai extraordinară muncă pentru a ne menține în siguranță”, a spus prințul William.

Șeful GCHQ, a contra-terorismului, a spus că ducele a lucrat „extrem de greu”. Acesta a învățat despre riscurile pentru securitatea și economia națională a Regatului Unit, a spus Palatul Kensington. El a observat, de asemenea, echipele de combatere a terorismului care analizează informații și efectuează investigații. Detașarea prințului s-a încheiat sâmbătă.

“Să petrec ceva timp în cadrul serviciilor noastre şi să înţeleg mai mult în ceea ce priveşte contribuţia lor vitală la siguranţa naţională a fost o experienţă care m-a mişcat. Aceste agenţii sunt pline de oameni care depun o muncă extraordinară pentru ca noi să fim în siguranţă. Ei muncesc în secret, deseori fără să le poată vorbi familiilor lor şi prietenilor despre ceea ce fac sau problemele pe care le întâmpină. Le datorăm recunoştinţă pentru munca dificilă şi periculoasă pe care o depun”, a declarat ducele de Cambridge.

Prima săptămână, prinţul William a petrecut-o în serviciile britanice de informaţii externe, MI6, a doua în serviciile de informaţii interne (MI5) şi a treia în GCHQ, agenţia responsabilă pentru supravegherea comunicaţiilor.

“Faptul că ducele de Cambridge a petrecut timp cu echipele noastre a fost o oportunitate incredibilă. William a muncit din greu pentru a se integra în echipă”, a afirmat şeful operaţiunilor contraterorism din cadrul GCHQ.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *