transportul elevilor

Proiectul pilot „Autobuzul Școlar 2019” a fost lansat în București

Social

Primarul general al Capitalei Gabriela Firea și primarul Sectorului 3 Robert Negoiță au inaugurat, marți, programul-pilot privind transportul elevilor cu autobuzul la Școala 159 „Hamburg”, din cartierul Titan.

Primarul general Gabriela Firea a declarat că își dorește extinderea acestui proiect-pilot la nivelul întregii Capitale.

Proiectul-pilot a fost demarat la Școala 159 „Hamburg”, deoarece este cea mai mare din țară, iar în această zonă se creează foarte mare aglomerație, dimineața, la începutul cursurilor, și la finele acestora, din cauza părinților care își aduceau copiii la școală cu mașinile personale și, apoi, veneau să îi ia de la ore, a explicat edilul Capitalei.

Gabriela Firea a dezvăluit și suma la care se ridică, lunar, acest proiect. “Costul lunar pe care-l plătește Primăria Capitalei pentru autobuzul școlar, pentru toate cele 11, se ridică la circa 21.000 de euro, plus-minus, în situațiile în care va fi nevoie de anumite reparații”, a punctat edilul șef al Bucureștilor.

„Am venit astazi la scoala 195 (Hamburg) din sectorul 3 – cea mai mare scoală din Bucuresti si din tara, cu 2500 de elevi inscrisi -, pentru a vedea cum se desfasoara un proiect pe care l-am initiat cu mult entuziasm, pentru elevi. Proiectul pilot „autobuzul scolar” a inceput de ieri, asa cum am promis, si vine atat in sprijinul parintilor elevilor Scolii nr 195 cat si al fluidizarii traficului din zona, una dintre cele mai aglomerate din Capitala.

Asadar, elevii scolii 195 pot merge gratuit cu cele 11 autobuze Euro 6 Otokar, din cele 400 achizitionate anul trecut de Primaria Capitalei.
Sper ca acest proiect pilot sa se bucure de succes si, daca isi va dovedi utilitatea, il vom extinde si la alte scoli”,a scris Gabriela Firea pe Facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *