Ministerul Afacerilor Externe

Punctul de trecere a frontierei Rafah a fost deschis – continuă demersurile pentru evacuări din Gaza

Externe

În continuarea informațiilor privind demersurile pentru evacuarea din Fâșia Gaza a cetățenilor români și membrilor de familie care au solicitat acest lucru, Ministerul Afacerilor Externe precizează că, potrivit informațiilor din teren, punctul de trecere a frontierei Rafah a fost redeschis, fiind reluat tranzitul pentru persoane, informează MAE într-un comunicat.

“Astfel, astăzi vor continua procedurile de evacuare pentru cetățenii statelor care primiseră, pentru data de 8 noiembrie a.c., permisiunea autorităților israeliene și egiptene de a tranzita punctul de trecere Rafah către Republica Arabă Egipt (R.A.Egipt), inclusiv pentru cei 51 de cetățeni români și membri de familie.

Echipele consulare mobile din cadrul Celulei de Criză MAE vor realiza demersuri pentru evacuarea în Egipt a grupului de români menționat mai sus, pe parcursul zilei de astăzi, cu respectarea tuturor procedurilor specifice impuse, având în vedere că aceștia au fost informați de către reprezentanții Oficiului de Reprezentare al României la Ramallah.

Totodată, echipele consulare mobile vor acorda asistență și protecție consulară specifică atât în punctul de trecere a frontierei Rafah, cât și pe durata transferului până la Cairo, de unde cetățenii români și membrii de familie vor fi transportați în România.

Oficiul de Reprezentare al României la Ramallah rămâne în contact permanent cu ceilalți cetățeni români și membri de familie care au solicitat evacuarea din Fâșia Gaza.
De asemenea, Celula de Criză Interinstituțională, prin intermediul misiunilor diplomatice ale României la Cairo și Tel Aviv, continuă dialogul cu autoritățile egiptene și israeliene până la finalizarea operațiunilor de evacuare.”, se arată în comunicat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *