vladimir putin

Putin salută „noile centre de putere” şi cooperarea „lipsită de orice egoism” dintre ţările OCS

Externe

Preşedintele rus Vladimir Putin a salutat vineri „noile centre de putere” în timpul summitului Organizaţiei pentru Cooperare de la Shanghai (OCS) care are loc la Samarkand, în Uzbekistan, într-un moment în care relaţiile dintre Moscova şi Occident sunt extrem de tensionate, potrivit AFP.

„Rolul în creştere al noilor centre de putere (…) devine din ce în ce mai evident”, a declarat Putin în discursul său, subliniind că această cooperare între ţările din OCS, spre deosebire de cea dintre ţările occidentale, se bazează pe principii „lipsite de orice egoism”.

„Integrarea noastră este una de natură non-bloc și oferim asistență în rezolvarea problemelor alimentare și energetice care apar în lume dintr-un număr de greșeli sistemice în economiile globale fruntașe în zona finanțelor și energiei”, a spus acesta, potrivit TASS.

„Noi suntem deschişi cooperării cu întreaga lume”, a declarat liderul de la Kremlin. „Politica noastră este lipsită de orice egoism. Sperăm că şi alţi participanți la cooperarea economică vor construi și ei politica lor pe aceleași principii și vor înceta să folosească oportunist instrumentele de protecţionism, de sancţiuni ilegale şi de egoism economic”, a adăugat Putin, referindu-se la ţările occidentale.

În ultimele luni, Rusia să-şi întărească relaţiile cu ţările asiatice în faţa sancţiunilor occidentale impuse contra Moscovei în urma ofensivei sale împotriva Ucrainei, unde armata rusă este în dificultate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *