Victoria – capitala Republicii Seychelles

Lifestyle Travel

Orașul Victoria, situat pe insula Mahé este capitala Republicii Seychelles (un arhipelag de 115 insule situate în Oceanul Indian, în largul coastei de est a Africii), precum și cel mai important centru administrativ, cultural, precum și principalul port al națiunii.

Fondată în 1778 de coloniştii francezi, Victoria este o micuță capitală plină de culori, caracteristici, scaldată de Oceanul Indian si caracterizata de plaje cu nisip alb și ape cristaline cu mii de nuante de albastru.
Este un adevărat amestec de culturi și religii. Pentru că este una dintre cele mai mici capitale din lume, Victoria are doar patru clădiri religioase: un templu hindus, o biserică catolică, o biserică anglicană și o moschee. Toate coexistă într-un spațiu restrâns și fiecare își trăiește religia liber ăn semn de respect.

Este un oraș cu un evident trecut francez și britanic, dovedit de prezența unor clădiri coloniale vechi, de mare interes și a Turnului cu ceas, o miniatură, o copie a Big Ben-ului londonez, care coexistă cu structuri moderne și centre comerciale.

Printre arhitectura colonială, clădiri colorate și piețe, este posibil să intrați în contact cu tradițiile, obiceiurile și cultura sa. Punctele de atracție nu sunt multe dar, în felul lor, sunt unice și particulare.
Orașul are de fapt două „centre”: primul se învârte în juru Turnul cu ceas, al doilea în jurul pieței – Sir Selwyn Selwyn-Clarke Market, care se află la doar 5 minute de mers pe jos unul de celălalt. Ziua, aceste zone sunt pline de lume în timp ce seara, cei care iubesc viața de noapte, merg la discotecile sau barurile din zona portului.

Printre cele mai importante atracții se numără:
Turnul cu ceas – situat în mijlocul unui sens giratoriu foarte central este cea mai cunoscută atracție a orașului. Este o replică în miniatură a ceasului care se află pe podul Vauxhall din Londra.;
Piața Sir Selwyn Selwyn-Clarke – activă din 1840 este partea cea mai autentică și inima orașului. Străzi înguste pline de magazine și diverse tarabe improvizate de-a lungul drumului duc la piața Sir Selwyn Selwyn-Clarke, care este o explozie de culori și arome a fructelor și legumelor,mirodenii, condimente, produse artizanale și o forfotă continuă de oameni, atât turști cât și localnici care vin aici să-și facă cumpărăturile.

O gamă largă de magazine de artizanat și buticuri, suveniruri și articole de îmbrăcăminte completează atmosfera veselă care este deosebit de plină de viață. Artizanii locali realizează produse: lemn, rafie, nucă de cocos, bambus, dinți de rechin, corali și scoici. Foarte caracteristică este pictura pe sticlă introdusă de John Bouzin, răspândită în întregul arhipelag;

Templul hindus Vinayagar – singurul templu hindus din Seychelles, al cărui nume exact este Arul Mihu Navasakthi Vinayagar. Templul nu este o mărturie veche a trecutului, ci este una destul de recentă, acesta fiind ridicat la începutul anilor 1990 și este locul de cult pentru aproximativ 5.000 de indieni care trăiesc în Victoria. Cu fatada viu colorată atrage privirile trecătorilor. Se poate vizita în tăcere și fără pantofi, doar când nu sunt ceremonii în desfășurare.

Pasionații de istorie pot vizita Muzeul Nțional Victoria pentru a descoperi istoria orașului, retrăind evenimentele descoperirii sale, ale influenței franceze, ale stăpânirii engleze și mai apoi, ale independenței ulterioare. Hărți vechi, arme de foc antice și alte obiecte se numără printre exponatele care pot fi admirate în muzeu.

Un alt muzeu interesant este Muzeul Național de Istorie Naurală unde puteți vedea animale împăiate, epave și dovezi ale unor specii care nu mai există deoarece sunt dispărute. Muzeul expune un schelet al unui crocodil dispărut din Seychelles, crabi uriași, pești și diverse animale împăiate, epava unei nave din 1570 și diverse artefacte.

De asemenea, merită vizitată și Grădina Botanică care păstrează și expune toate speciile de plante care aparțin acestei insule. Cele șase hectare oferă o privire asupra incredibilei moșteniri naturale a întregului arhipelag, cu aproximativ cinci sute de specii de plante exotice, 40 de specii de palmieri inclusiv faimoasa nucă de cocos de mare (Coco de Mer), o incintă de broaște țestoase uriașe și o grădină fermecată de orhidee. Multe păsări native și așa-numitele vulpi zburătoare (un tip de liliac) pot fi văzute în zona pădurii tropicale.

Dar Victoria are și o mare splendidă, una dintre cele mai mari și mai cunoscute dintre plajele din Victoria este Beau Vallon, cu nisip curat, puține stânci și valuri care pot fi uneori destul de înalte pentru o deschidere în reciful de corali.

Pentru a aprecia gastronomia locală, pe lângă faptul că faceți un tur al tarabelor din piața Sir Selwyn Selwyn-Clarke, unde peștele este foarte proaspăt și mereu din abundentă, nu lipsesc restaurantele unde puteți gusta preparate tradiționale precum curry au lait de coco, sau caracatita proaspată în lapte de cocos, precum și fripturi de ton gustoase, gătite în unt de usturoi, înmuiate într-un sos chili și servite cu orez, roșii și ceapă verde.

Clima este tropical umedă, caracterizată printr-un anotimp sufocant si ploios din noiembrie până în martie și un sezon uscat, ușor mai răcoros, din iunie până în septembrie. Temperaturile sunt ridicate pe tot parcursul anului în jur de 25/27 °.

Pentru a ajunge pe insula Mahé zborurile nu sunt directe și fiecare companie are întotdeauna cel puțin o escală de o oră sau două. Principalele companii aeriene care operează această rută sunt Emirates cu escală în Dubai, Turkish Airlines cu escală în Istanbul, Qatar Airways cu escală în Doha și Ethiopian Airlines cu escală în Addis Abeba. Orașele europene cel mai bine conectate cu Mahé sunt Zurich, Londra și Frankfurt, respectiv deservite de Edelweiss, British Airways și Condor, întotdeauna cu o medie de 13 ore de zbor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *