Cord Meier-Klodt

Reacția Ambasadorului Germaniei după ce premierul Dăncilă a acuzat diplomaţii că au refuzat să discute cu ea

Politica

Reacţia ambasadorului Germaniei la Bucureşti, Cord Meier-Klodt după ce premierul Viorica Dăncilă a acuzat diplomaţii că au refuzat să discute cu ea:

„Am vrut să ne exprimăm opinia în grup, sunt îngrijorări pe care le împărtăşim în acest grup şi solicitarea a fost să mergem în grup. Această cerere a fost refuzată. Este în totalitate în responsabilitatea prim-ministrului, dar am vrut să explicăm puţin de ce am simţit să facem aceste precizări auzite”, a spus Cord Meier-Klodt, ambasadorul Germaniei la Bucureşti.

În mesajul lor, reprezentanții celor 12 țări mai spun că au făcut solicitări oficiale de dialog pe această temă, dar acestea „au rămas fără răspuns de la începutul lunii ianuarie a acestui an”.

„Suntem profund îngrijorați de integritatea sistemului judiciar românesc, care a fost zdruncinat de modificări imprevizibile care nu întăresc eforturile României de a consolida progresul în materie de justiție.

Dimpotrivă, efectul cumulativ al acestor modificări prezintă riscul încetinirii luptei împotriva corupției și subminării independenței sistemului judiciar”, se arată în mesaj.

Declaraţia ambasadorului Germaniei la Bucureşti vine după ce Viorica Dăncilă a dat o replică tăioasă celor 12 ambasadori care și-au exprimau temerile cu privire la statul de drept.

”Am vrut să am o discuție individuală cu fiecare ambasador din acest grup, dar au refuzat. Le reamintesc că suntem în România și că am dialog direct cu omologii mei. Le recomand să se adrezeze autorităților din țara din care fac parte pentru că în niciun stat ambasadorii nu fac agenda prim-ministrului și eu nu am să permit acest lucru. Trebuie să arate respect pentru România, așa cum ambasadorii noștri au respect pentru statul respectiv”, a declarat Viorica Dăncilă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *