f 35

Americanii vor să vândă României avioane de luptă F – 35

Actualitate Externe

Pentagonul ia în considerare vânzarea de avioane de luptă F-35, produse de Lockheed Martin Corp către 5 noi țări, printre care România, Grecia și Polonia, relatează Reuters.

Potrivit unui anunț făcut joi, Pentagonul ia în calcul extinderea vânzării de avioane F-35 fabricate de Lockheed Martin către cinci noi ţări, inclusiv România, în contextul în care aliaţii europeni doresc să îşi întărească poziţia militară în faţa Rusiei.

Într-o declaraţie adresată Camerei Reprezentanţilor, vice-amiralul Mathias Winter, directorul biroului F-35 din cadrul Pentagonului, a transmis că ”printre potenţialii clienţi se numără Singapore, Grecia, România, Spania şi Polonia.”

Printre ţările care doresc să achiziţioneze aeronave F-35 se numără şi Finlanda, Elveţia şi Emiratele Arabe Unite. Anul trecut, Belgia a fost primul nou client pentru aeronavele F-35, alegând acest model în locul modelului Eurofighter Typhoon, achiziţie care s-a ridicat la 4 miliarde de euro.

SUA au lansat în 2018 un nou plan “Buy American” (“Cumpăraţi produse americane”), o strategie care relaxează restricţiile cu privire la vânzări şi încurajează în acelaşi timp o implicare sporită a oficialilor SUA în creşterea afacerilor în străinătate pentru industria americană de armament.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *