Regele Iordaniei

Regele Iordaniei și-a anulat vizita în România

Actualitate Externe

Regele Iordaniei îşi anulează vizita în România, în contextul în care premierul Viorica Dăncilă a anunţat că România îşi va muta ambasada din Israel la Ierusalim.

Declarația premierului Vioroca Dăncilă:
„Președintele Donald Trump a inaugurat ambasada SUA la Ierusalim. Acest pas admirail și curajos, ne-a impresionat. Pe mine, Guvernul pe care îl conduc, dar poporul român. Mutarea ambasadei este emblematică și demonstrează legătura dintre poporul american și cel israelian. Acest gest a lansat la nivel internațional un proces de reflecție. Guvernul României a inițiat un proces de evaluare a oportunității mutării ambasadei României la Ierusalim.

Sunt încântată să anunț astăzi, ca după finalizarea analizei de către toți actorii constituționali implicați în procesul decizional și în deplin consens, eu ca premier și Guvernul pe care îl conduc, vom munta ambasada României la Ierusalim, capitala Israelului”, a declara Viorica Dăncilă.

Regele Iordaniei, Abdulah II, şi-a anulat vizita în România, care trebuia să înceapă luni, după ce premierul Viorica Dăncilă a anunţat duminică, în SUA, că va muta ambasada din Israel de la Tel Aviv la Ierusalim, anunţă Arab News.

„Maiestatea Sa, Regele Abdulah al II-lea, anulează vizita pe care o avea programatăsă înceapă luni în România“, a anunţat ministrul de Externe al Iordaniei, precizând că decizia e legată de anunţul făcut de Viorica Dăncilă privind mutarea ambasadei României din Tel Aviv la Ierusalim, potrivit Arab News.

”Decizia (de anulare a vizitei – n. red.) a venit în semn de solidaritate cu Ierusalimul, ca urmare a declarațiilor de duminică ale premierului Viorica Dăncilă cu privire la intențiile de a muta ambasada la Ierusalim”, se arată în comunicatul oficial. Anunțul a fost făcut de Curtea regală a Iordaniei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *