Regina Elisabeta

Regina Elisabeta a II-a a aprobat legea care blochează un Brexit fară acord

Externe

Regina Elisabeta a II-a a promulgat, luni, legea care-l împiedică pe premierul conservator Boris Johnson să retragă Regatul Unit din Uniunea Europenă fără un acord pe 31 octombrie, transmite agenţia Reuters.
Șeful executivului de la Londra susține, totuși, că nu va cere o prelungire a negocierilor.

Acesta este ultimul pas în circuitul legislativ al acestei legi, adoptată săptămâna trecută de parlamentul de la Londra de o alianţă transpartinică, căreia i s-au raliat şi 21 de deputaţi conservatori pe care Johnson a promis că-i va exclude din partid.

Legea pe care Johnson o numeşte ”legea capitulării”, pentru că estimează că UE nu le va mai face nicio concesie britanicilor ştiind că aceştia nu vor putea ieşi din UE fără un acord, îl obligă pe şeful guvernului de la Londra să ceară o nouă amânare a Brexit-ului până la 31 ianuarie 2020, dacă, până la 19 octombrie, premierul nu reuşeşte să obţină un nou acord cu UE sau nu primeşte aprobarea parlamentului pentru o retragere fără acord.
Boris Johnson subliniază că nu va cere nicio amânare a Brexitului.

Exprimându-se alături de omologul său irlandez Leo Varadkar, Boris Johnson a dat asigurări că a ”examinat cu foarte mare atenţie consecinţele” unui Brexit fără acord, atât în ceea ce priveşte Irlanda, cât şi Regatul Unit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *